Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo vann Ullas Cup

/
  • Dags att fira Modo-mål igen. Avslutningsdagen av Ullas Cup bjöd på nio sådana här tillfällen – fem för det vita laget, fyra för det röda.
  • Modo-tränaren har sett många fina prestationer under helgen från sina spelare.

Det blev en framgångsrik helg för Modo i helgen i den årliga hemmacupen Ullas Cup. När sista matchen var spelad stod det klart att Modo röd stod som cupsegrare och Modo vit på tredjeplatsen.

Annons

– Jag tycker mig ha fått många svar om hur truppen till Riksserien kommer att se ut, säger Modo-tränaren Micke Nilsson.

Modo hade som sporten tidigare berättat med två lag till helgens cup. Två lag som var en mix mellan äldre och yngre spelare. Dock kan vi konstatera att det vita laget bara hade blott två spelare som är födda efter 1995, så en viss skillnad i rutin fanns det nog allt.

– Man kan säga att det vita laget är lite jämnare än det röda, säger Micke och fortsätter:

– I det röda laget så har vi våra landslagsspelare, och dom är helt enkelt på en annan nivå än de övriga. Men vi har helt klart haft två riktigt bra lag, det såg vi ju inte minst då det vita laget faktiskt vann mot de röda, säger Nilsson, som gör sin tredje säsong som huvudtränare.

Förutsättningarna för de båda lagen inför cupens sista matcher var att vid vinst så skulle man ta första- respektive tredjeplatsen i turneringen.

Modo vit var först ut. Man mötte Riksserielaget Sundsvall Wildcats, vilka man utan några som helst problem besegrade med 5-1. Man var bättre på alla plan, och det ligger utan tvivel någonting i det tränare Nilsson säger, att man utan problem skulle kunna ställa upp med två lag i Riksserien.

Inte riktigt lika komfortabel var Modo röds seger mot Munksund Piteå, trots att resultatet till slut blev 4–1 så var man stundtals tillbakapressade och landslagsmålvakten Valentina Lizana Wallner fick bekänna färg - vilket hon gjorde. Hon var väldigt lugn och placeringssäker matchen igenom.

I övrigt var det framförallt Emma Nordin stod för tre av lagets fyra mål och Erika Grahm som med tre assist och som tycktes spela nästan nonstop under hela matchen, som var matchens största behållning.

Det märks att Micke Nilsson är nöjd med vad han ser på isen, inte minst det hans landslagsspelare presterar:

– Det är en otrolig utveckling hos tjejerna och det spelet som bland andra Erika (Grahm), Tina (Enström) och Emma (Nordin) presterat i helgen, det har jag aldrig sett inom svensk damishockey förut:

– Det är hårda passningar, högre tempo i skridskoåkning och en helt annan intensitet än vad jag sett tidigare. Jag är otroligt imponerad av de här tjejerna, säger Micke Nilsson, som också är tydlig med att målsättningen för säsongen absolut är att åter stå högst upp på pallen till våren.

Mer läsning

Annons