Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo slog ”Zäta”...

TIMRÅ. Det tog drygt två minuter, sedan var det där – stort, rött och vitt.
Timråspöket. Iklädd tröja nummer 20.
– Men den här gången tyckte vi att det fick räcka med förluster mot Timrå, säger Peter Högardh, skyttekung och matchvinnare efter Modos 4–2-seger i Timrå Isstadion.

Annons

Arne Strömberg gillade inte skyttekungar på sin tid, inte Hardy Nilsson heller verkar det som. Men Jim Brithén skulle nog inte byta bort Högardh.
Okej, Högardh har gjort betydligt bättre matcher den här vintern än vad han gjorde mot Timrå på annandagen. Han syntes överhuvudtaget inte, förutom vid ett tillfälle.
17.50 in på andra perioden dök han upp som gubben i lådan och styrde in Modos 32-mål. Hans 16:e mål för säsongen och det mål som knäckte Timrå.
Men det var det enda vettiga jag gjorde på hela matchen. Jag var riktigt usel, säger Peter.
Må så vara, men kan han även fortsättningsvis peta in puckar lär Brithén ha tålamod med halläningen.

UPPVISNING AV ZÄTA
Annars så handlade det här derbyt om en spelare i inledningen Henrik Zetterberg. Timrå är sist i elitserien och är inget bra lag, men Zäta. Wow!
När matchuret visade 2.53 ledde Timrå med 20 och Zetterberg hade överlistat Tobias Lundström två gånger. Innan första perioden var spelad hade han skapat ytterligare ett par vassa chanser på egen hand.
De som undrar över varför Timråynglingen är med i OS-truppen borde skaffa den här matchen på video. Det var uppvisning.
Men eftersom Timrå inte är så mycket mer än Zetterberg mattades han och Modo fick ordning på grejorna och när Anders Söderberg reducerade med en minut kvar av perioden så fick Modo kontakt. En kontakt som gav kvittering direkt i inledningen på den andra perioden då Kim Staal gjorde 22 i spel fem mot tre.
Då såg Timrå ut som ett jumbolag i elitserien. Ingen ville ha puck, alla väntade på Zäta och Modo fick fullständig kontroll på matchen.
17.50 in i mittperioden slog då Modos skyttekung kung till då han smög upp och retfullt styrde in Modos ledningsmål förbi Timrås nye målvakt Kimmo Kapanen.
Vi har en bred trupp och det är alltid någon eller några som kliver fram. Dessutom hade vi gett oss tusan på att vinna det här derbyt, säger Peter, som lite överraskande inte togs ut i Tre Kronor som var med i Baltika Cup.
Det är nog bara (Mikael) Wahlberg och (Lars) Jansson som är besvikna. Jag lovade dem en back öl om jag skulle bli uttagen, och det var ju ingen större chanstagning, säger Peter och flinar.
Äntligen vinst i Isstadion
Innan Timrå hämtat sig från chocken så pricksköt Anders Söderberg in Modos fjärde mål och för första gången sedan Timrå tog sig tillbaka till elitserien vann Modo i Isstadion. Helt rättvist och välförtjänt.
Vi har två landslagsmän skadade och det märktes inte. Det visar vilken bredd vi har, säger Högardh.
Men allvarligt, du gör din bästa säsong någonsin, är du inte det minsta besviken över att du inte har fått en landslagschans?
Nej, en kille som Huselius kan vara besviken, inte jag.
Mot ett taggat Timrå var det inte så mycket utrymme för lirarna utan istället klev grovjobbarna fram. Mikael och Tommy Pettersson, Stefan Öhman, Andreas Pihl och framförallt Kim Staal gjorde jättejobb.
Ett stort plus också till målvakten Tobias Lundström som visade vilken hög klass Modos målvaktssida håller.

PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons