Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo på jakt efter tredjeplatsen

Annons
Modo på jakt efter tredjeplatsen

Modo och Djurgården kämpar närmast om tredje platsen i elitserien efter Färjestad och HV 71.

I kväll möts lagen i Globen och skulle Modo lyckas vinna passerar de DIF i tabellen med en poäng och har dessutom en match mindre spelad.

Positivt för Modo är att centern Mikael Wahlberg är tillbaka i laget igen och han gör här sin första match för året. Tillbaka är också JVM-spelarna Peter Öberg och Magnus Hedlund.

En annan glad nyhet med Modo är att Magnus Wernblom är på gång igen. Han spelar visserligen inte i afton, men väntas göra comeback efter sin skada inom kort.

Djurgården blir naturligtvis ingen lätt uppgift. Men DIF fick ett par viktiga spelare skadade senast i derbyt mot AIK. Varken Mikael Johansson eller Kristoffer Ottosson kommer att vara med mot Modo.

Modos tränare Jim Brithén säger så här inför mötet i Globen:

- Vi har tränat med fart i veckan, hög fart. Hoppas det blir så mot

Djurgården i Globen också. Vi är som bäst när vi håller fart, högt tempo och snabba spelvändningar.

- Intressant att se Djurgården i derbyt mot AIK senast. De är rörliga och bra i sitt spel, dock inte lika utpräglade i det s k torpedspelet som

tidigare.

- Vi har nu mött Färjestad och Frölunda, de två starkaste lagen offensivt i ligan. Därför blir det extra kul ta sig an Djurgården nu, också ett mycket bra lag där det säkert blir anfallsglad och bra hockey. Rena "bronsmatchen" kan man väl säga det handlar om när man tittar på tabellen.

- Vinner vi en match till har vi slagit den noteringen från förra säsongen. Sedan ska vi över 79 poäng och sex mål till är vi över förra årets notering. Vi tar fram små sådana här mål att nå nu.

- Målsättningen från start är också att ha plus mot alla lag i inbördes

möten, svåruppnåeligt förstås, men ändå siktar vi på det. Därför är det nog bäst vi vinner kvällens möte, det tredje mot regerande mästarna i vinter.Noterbart 1:Skadade spelare: Pierre Hedin, gipsad tumme, Anders Söderberg, gipsad handled, Tommy Pettersson, knäskål ur led, Magnus Wernblom, en låret, men klart på gång nu, dock inget spel i kväll.

Noterbart 2: JVM-spelarna Magnus Hedlund och Peter Öberg gör nu sina första matcher i elitserien sedan 11 december mot Brynäs. Mikael Wahlberg sin första för året.

Noterbart 3: Backen Per Hållberg gör i Globen mot Djurgården sin 300:e

tävlingsmatch för Modo Hockey.Jonny Dahlgren

Mer läsning

Annons