Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo övertygade i cuppremiären

Örnsköldsvik. Pojklagshockey på hög nivå.
Det var det sannerligen när hemmagrabbarna inledde Modo Cupen. Modo övertygade stort mot Skellefteå. Seger med 6-1 (3-0, 3-1).

Annons

– Det var roligt att se, bra underhållning, sa Modotränaren Sture Andersson nöjt.
Den förre Modobacken och OS-spelaren från Lake Placid 1980 leder ett lag som kan gå mycket långt. Sture var med och coachade 80:orna med tvillingarna Sedin i spetsen. Det är inte alls omöjligt att Sture får uppleva ytterligare en cupseger i den prestigefyllda turneringen som spelas för 34:e gången i följd.
Stures manskap har haft siktet inställt på den egna cupen länge.
– Vi har tränat bra. Vi ska gå till kvartsfinal och i ett slutspel kan allt hända, förklarade han.
Modo hade inga som helst problem med Skellefteå. Västerbottningarna vann Modo Cupen i fjol, men årets AIK-upplaga är inte lika vasst.
De drygt 500 åskådarna i Kempehallen fick se en underhållande match. Högt tempo och mestadels var det Modo som tryckte ned gaspedalen.
– Lite spänt i början som det alltid brukar vara i den första matchen, men sedan fick grabbarna bra fart på skridskorna, berömde Sture.

BRA FART PÅ JOHAN
En av isens mest sevärda spelare var Johan Nilsson som inledde målskyttet i mitten av första perioden. Johan kom in i anfallszon med med bra fart – drog bort en motståndare och placerade pucken lågt vid målvaktens högra stolpe. Johan är född 1987 – ett år yngre än de flesta.
Modo har förstärkt med två spelare från Höga Kusten Hockey. Tommy Enström och Mattias Hellström som spelar i samma kedja. Båda var nyligen med i pojklandslaget.
Modo imponerade med fart och finess. Många duktiga skridskoåkare och publiken fick se en hel del fina spelkombinationer. Modo hade bud på fler mål direkt efter 1-0, bland annat missades ett par frilägen.
I slutet av första kom utdelningen. Två mål inom loppet av 1.15. Tvåan var en läckerhet. Nämnda Enström och Hellström snurrade. Enström var bakom mål och hittade Oscar Hedman i ”slottet” som skickade upp pucken stenhårt i krysset.

SKICKLIG BACK
Lille Tommy Wargh i Modo var rinkens bäste back. Skridskoskicklig och med en härlig blick för spelet. Kul att småväxta spelare kan hävda sig. A-lagets back Magnus Hedlund drar säkert med sig dem. Storleken har sannerligen ingen betydelse i den tuffa sporten hockey.
Modos övriga motståndare i gruppen är Huddinge och Östersund. De möttes i går och jämtlandslaget vann med hela 7-3. Modo tar sig an Östersund tidigt i dag och i kväll gäller det Huddinge.
Kvartsfinalerna inleds efter morgondagens elitseriematch mellan Modo och Timrå. Oddsen är goda att Modo spelar sin kvartsfinal direkt efter A-lagets match. Räkna med publikfest.

Modo-Skellefteå 6-1 (3-0, 3-1)
Första perioden: 1-0 (9.59) Johan Nilsson (Alexander Lundqvist), 2-0 (16.29) Oscar Hedman (Tommy Enström, Mattias Hellström), 3-0 (17.44) Erik Gyllander (Alexander Lundqvist).
Skott: 17-7.
Andra perioden: 4-0 (4.19) Johan Lundqvist (u.a), 5-0 (11.16) Oscar Hedman (Tommy Enström), 5-1 (14.36) John Marklund (Fredrik Edlund, Simon Bergner), 6-1 (16.55) Tommy Enström (Magnus Häggström).
Skott: 19-11. Totalt: 36-18.
Utvisningar, Modo: 3x2. Skellefteå: 2x2.

Alla matcher första speldagen:
Grupp A: Björklöven-Mora 0-5, Hammarby-Sundsvall 4-0, Sundsvall-Mora 1-6, Hammarby-Björklöven 9-2.
Grupp B: Modo-Skellefteå 6-1, Huddinge-Östersund 3-7.
Grupp C: Kiruna-Örebro 3-1, Djurgården-Porin Ässät 2-3.
Grupp D: Lidingö-Timrå 5-4, Luleå-Brynäs 3-3.

SÖREN HÄGGKVIST

Mer läsning

Annons