Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo nere i brygga

Karlstad. Uppdraget var nästan omöjligt.
I Löfbergs Lila Arena är Färjestad otroligt starka.
Visst säger 7-2 (4-1, 3-1, 0-0) en hel del om final två. Färjestads nionde raka seger i slutspelet var solklar, men Modo Hockey var trots allt inte alls utspelat.
De stora favoriterna till SM-guldet kan nu avgöra i morgon. I samma arena. Jobbigt för Jim Brithéns manskap, men större under har skett...

Annons

Färjestad avgjorde egentligen matchen redan i den första perioden. De visade sin styrka i power play två mål och sedan gjorde Magnus Wernblom sig skyldig till en jättetavla som betydde 4-1. Även Färjestads första mål var en bjudning från Modos sida.
Kim Staal satte 4-2 och Modo fick nytt hopp, men efter en tveksam straff som Färjestad utnyttjade kom ytterligare två hemmamål. Tre fullträffar inom loppet av 45 sekunder! Modo gick dock in med bra inställning i tredje och spelade 0-0.
Mattias Wennerberg och Peter Öberg visade bra attityd när de gick in och visade att Modo inte viker ner sig. Båda var inblandade i slagsmål. Wennerberg fick matchstraff efter kurr med Mats Trygg. Ingen av dem blir avstängda.
Det blev inte samma sprakande underhållning som i den första finalen i Kempehallen. Modoiterna såg lite trötta ut, hade inte samma bett i skridskoåkningen, och var inte heller lika nära motspelarna som i tisdags.
För att Färjestad ska besegras gäller det att forechecka högt på deras backar. I första finalen fick Modo bra tryck i anfallszon när backarna sattes ur spel. Store Fokin till exempel är inte den rörligaste försvarsspelaren i elitserien.
Färjestads backar har inte heller satts under så hård press i seriespelet och i semifinalerna mot HV 71.
Modo ska hugga direkt. Det är segermelodin. Men i går var man inte lika aggressiva. När attackerna kom var det med för lite folk.
Färjestad överrumplade Modo i tisdags med att gå på offensiven direkt. De hade inte spelat en match på en vecka, och Modoiterna trodde nog att de skulle inleda lite avvaktande.
Modo gjorde som FBK senast. Första avblåsningen kom efter 1.47 och under den tiden var Ö-vikslaget mestadels i anfallszon. Färjestad fick sedan göra ett billigt ledningsmål. Andreas Pihl fick sedan drömträff.
Två tuffa utvisningar satte ner humöret på Modo. Färjestad är landets vassaste lag i power play. 2-1 gjorde man i fem mot tre och 3-1 kom i fem mot fyra.
Karlstadslaget får inte vända upp och komma med fart, för då går det undan och de är mästerliga på att fylla på med folk. Komma i andravågen, som man ofta pratar om inom fotbollen. Det hände efter straffmålet.
Modotränaren Jim Brithén konstaterade efteråt att man mötte ett mycket bra lag.
Men de hade allting på sin sida. Jag hoppas att utvisningar och straff kommer till oss på lördag, sa han.
Vad tyckte du om domaren?
Ingen kommentar.
Straffen då?
Det är domaren som dömer, och anser han att det var straff så är det så.
Vad talar för Modo på lördag?
Det är en bra fråga. Men jag är nöjd med 0-0 i tredje perioden och vi får ta den perioden med oss till tredje finalen.
Bo Kulon Lennartsson, Färjestads tränare:
Vi var effektiva i de två första perioderna. Modo var ganska nära vid 2-4 och hade Tobias räddat straffen kunde det svängt över till deras fördel.


SÖREN HÄGGKVIST

Mer läsning

Annons