Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Modo kommer få det stentufft ikväll"

Annons
"Modo kommer få det stentufft ikväll"

Modo får räkna med ett het mottagande i ett fullsatt Scandinavium.

Klarar laget av den första Frölunda-anstormningen har Brithéns manskap allt att vinna.- Vi orkade inte riktigt rubba dem i tisdags, men för den skull har vi ingen tanke på att ge upp, säger Frölunda-tränaren Conny Evensson bestämt.

Han gör en viktig förändring i laget - in kommer som väntat Henrik Lundqvist i målet.

Petter Rönnquist får vackert sätta sig på bänken igen.

- Det finns ingen i laget som tror att vi inte kan greja det här. Nu sist var grabbarna faktiskt mycket vassare än i förra matchen uppe i Ö-vik.

Just målvaktsbiten var mycket avgörande i Kempehallen, Modo:s Peter Hirsch gjorde flera mycket avgörande räddningar. Kollegan Petter Rönnquist visade att det satt kvar lite ringrost i agerandet efter skadan.

Det var den största skillnaden.

Evensson ville inte direkt efter matchen ge något besked till pressen hur han skulle lösa målvaktsfrågan...

- Jag tycker att Petter hade lite oflyt, vi ska heller inte glömma att han gjorde ett par bra räddningarna också, men givetvis led han av att inte ha spelat matcher på nästan tre veckor.

Modo får garanterat räkna med en tuff offensiv från hemmalagets sida. Det borde borga för utrymme för kvicka spelvändningar och ge utrymme för lagets rappa och påhittiga spel i anfallszon.

- Jag lovar att Modo kommer att få en tuff kväll. Nu är det vi som spelar hemma och vi tänker vara med till slutet. Vi s k a bara till Örnsköldsvik också på påskdagen.

Laget bara en man på skadelistan, det är Pasi Sormunen som dras med ett brutet näsben. Annars ställer göteborgarna upp med helt ordinarie lag.

- Vi vet alla vilka förutsättningar som gäller. Det är bara seger, och skriv upp att gubbarna är sugna på att spela inför fulla hus hemma igen.

Vi skriver gärna fördel, Modo. Men vill samtidigt akta oss att ta ut några förskottsbiljetter till finalen mot Färjestad redan nu.

Ånyo kommer målvaktsmatchen att bli avgörande kring vilket lag som ska vinna.

- Vi ska inte glömma att Henrik Lundqvist fortfarande inte har gjort en enda dålig match och fortfarande är bra igång. Killen har ju bara vilat en enda kväll.

Det var det som avgjorde vilken som ska försöka stoppa Modo-spelare i afton.

Tränaren Conny Evensson hade bara tagit ut ett preliminärt lag. Det definitiva spelarvalet gör han först efter dagens träning.x x xVi som sett den kloke Modo-centern Stefan Öhman i vinter är inte förvånade över hans framfart. En laglojal grovjobbare, men också en lirare och poängproducent på senare tid.

Därför var det inte konstigt att Tre Kronors coach Hardy Nilsson som fanns på plats i Kempehallen nu senast också fattade tycke för 25-åringens fina spel.

- Det är med Stefan Öhman, precis som ett flertal Frölunda-spelare. Kanske är han mogen för landslaget nästa säsong, sa Hardy.

Tomas Frånlund

Mer läsning

Annons