Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo-jubel efter målkalas

Örnsköldsvik. Att göra som Modo gjorde i går är ett styrkebesked och det ger ett härligt självförtroende inför fortsättningen av semifinalserien.
Modo höjde farten period för period. Första var inte så bra, andra betydligt bättre och i sista körde man fullständigt över Frölunda.

Annons

Modo bjöd återigen på ett målkalas i slutspelet, hela 7-2 (0-1, 3-1, 4-0). Nu är det fördel Modo inför tredje matchen i morgon, även den i Kempehallen.
Att det rann iväg är bra för självförtroendet. Det ger dem griller i huvudet, sa forwarden Mikael Pettersson, mycket pigg i går och han sköt bland annat två mål.
Rönnqvist nästa?
Täta Frölunda läckte rejält. Målvakten Henrik Lundqvist visade sig mänsklig för första gången
under slutspelet. Han fick förvisso dålig hjälp av utespelarna, men det mesta tyder på att förre Modo-målvakten Petter Rönnqvist ställer sig mellan stolparna i match tre.
I sista kvartsfinalen borta mot Luleå prickade Modo in nio mål, och så kom sju i går. Det är sannerligen inget fel på offensivlustan.
Mikael Pettersson och Stefan Öhman gör storjobb match efter match. När Tommy Pettersson inte kunde vara med på grund av sjukdom gick Peter Högradh in i den kedjan.

VISADE "OVÄNTAD" TEKNIK
Det är kul att kunna producera lite poäng ibland också, sa Micke.
Han sköt det viktiga 3-1-målet i slutet av andra.
Det var väl inte något vanligt Micke P-mål, eller?
(Skratt) Nähä du, såna där dragningar är jag väl inte så känd för att göra. Han (Henrik Lundqvist) gick ut långt på mig. Jag drog åt sidan och la in en backhand i tomt mål.
Slitvargen visade sin påpasslighet när han tryckte in 6-2 sedan Mikael Wahlberg inte fått träff på pucken.
Målorgien i tredje inleddes redan efter 26 sekunder då Magnus Wernblom tog vara på ett slarv, NHL-meriterade Niklas Andersson schabblade med pucken. Wernblom avslutade elegant. Drygt två minuter senare satte Mattias Wennerberg dit 5-2 efter ett vackert klapp-klapp spel och då var det riktigt kört för Frölunda.

BLEV BARA BÄTTRE
Frölundas täta försvarsspel från den första perioden försämrades under matchens gång. Modo var annars illa ute i första och göteborgarna hade bud på 2-0.
Det var inte direkt någon kanonperiod vi gjorde, men den var ändå bättre än alla nere i Scandinavium. Det stärkte oss, och sedan blev vi bara bättre och bättre, sa backen Pierre Hedin, rinkens kung.
Modo var betydligt mer aggressivt redan från start i andra, satte fart på skridskorna och fick till spelvändningarna. Richard Lintner fick bra träff som betydde 1-1. Pierre Hedin sköt 2-1 i numerärt överläge efter fint förarbete av Magnus Hedlund. Pierres femte mål in slutspelet. Det var faktiskt första gången under slutspelet som Frölunda släppte in ett mål i box play.

HIRSCH ÖVERTYGADE
Hedin spelade sedan snyggt fram Mikael Pettersson som gjorde 3-1. Frölunda fick kontakt igen ganska omgående sedan linjedomaren lite märkligt slog av en icing.
Men efter Wernbloms tidiga mål i tredje rann rann det bara iväg.
Peter Hirsch fick chansen i kassen igen sedan Tobias Lundströms mindre goda insats i Scandinavium i fredags, och Hirsch var utmärkt.
Skönt att vara tillbaka. Jag fick reda på det efter träningen i går (läs: lördag). Jag kände på mig att det skulle hända, sa Hirsch.
Det blev hett i början av andra när de spelade fem mot tre. Det kändes konstigt på något sätt att det rann iväg i tredje. De fick 2-3 och då var det mycket kvar. Men när Wernblom satte 4-2 ramlade korthuset för Frölunda, sa han.

SÖREN HÄGGKVIST

Mer läsning

Annons