Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo Hockeys skadelista växer

/
  • Simon Önerud grinar illa efter att Modo blivit utan poäng mot Skellefteå. Men Modoforwarden får trösta sig med att både han och laget ändå gjorde en av säsongens bästa matcher.

Modo Hockey var förskonade från skador under hela försäsongen och tränaren Anders Forsberg beskrev läget som oförskämt bra bara några dagar innan SHL– premiären.
I dag är det inte lika muntert i Modolägret .

Annons

Mot Skellefteå startade de utan både Dave Spina och T J Hensick och bara några minuter in i matchen tvingades Mattias Ritola kasta in handduken igen.

– Skador är ingenting man kan påverka. Det går upp och ner, men jag kan inte säga att jag är orolig, kommenterade Anders Forsberg skadeläget.

När det gäller Mattias Ritolas skada lämnade den i skrivande stund ett stort frågetecken över sig och det såg väldigt trögt ut när han efter blott 2,08 minuters speltid åkte av isen.

– Ärligt har jag ingen uppfattning just nu vad det handlar om, men jag vet att de behandlar honom. Men sådant här brukar inte klara riktigt förrän dagen efter och vi får nog inga besked förrän under onsdagen.

Särskilt tungt känns det också genom att han nyss varit skadad under en längre period, och inte gjorde sin första SHL–Toppmatch för säsongen så sent som i lördags mot Örebro.

– Jag hoppas för Ritola och för lagets skull att det inte är något allvarligt utan att han snart är tillbaka igen.

Transatlanterna T J Hensick och Dave Spina saknades alltså redan innan start mot Skellefteå. Hensick för andra matchen i följd och där handlar det om en skada på överkroppen. Det har spekulerats om en huvudskada efter en incident mot Brynäs där han brakade in i sargen med huvudet först, men enligt Anders Forsberg stämmer det inte.

– T J är snart tillbaka. Jag gissar, även om jag varit riktigt snett ute tidigare i mina tips, att han finns med i truppen på lördag.

Dave Spina kan vara tillbaka ännu tidigare, sannolikt redan på torsdagkväll mot Linköping hemma i Fjällräven Center. Då är det också troligt att vi får se en bejublad och efterlängtad comeback av Kyle Cumiskey.

Självklart finns det gränser för vad man tål och det är aldrig bra att behöva laborera för mycket med laget. Men av det vi såg mot Skellefteå finns det – trots skadorna - fortfarande mycket av bra kvalité att pussla med för Anders Forsberg.

Modo gjorde nämligen en av säsongens allra bästa arbetsinsatser och det var kul att se exempelvis Kristian Forsberg och Simon Önerud. Spelare som vanligtvis inte får de stora rubrikerna men som mot Skellefteå klev fram och var lagets stora fältherrar på isen.

– Det kändes bra för oss och för laget. Synd bara att vi inte fick med oss några poäng i en match där vi med lite utdelning hade kunnat vinna med 3-4 mål, ansåg Simon Önerud.

Sporten sökte både Modos läkare Göran Thorén och Mattias Ritola för en kommentar efter matchen, men förgäves.

Mer läsning

Annons