Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo har 16 spelare under kontrakt

Annons
Modo har 16 spelare under kontrakt

Modo Hockey har för tillfället 16 spelare under kontrakt inför nästa hockeysäsong.

Senast i raden av spelare att förlänga med klubben var slovakiske landslagscentern Miroslav Hlinka, som igår skrev under för ytterligare en säsong i Modo.

- Hlinka klev fram i slutspelet och visade vilken stor spelare han är och därför är vi glada över att vi får behålla honom nästa vinter, säger Modos sportchef Bengt Hedin.

Men det är redan klart att Modo förlorar ett antal spelare från den trupp som var med och tog SM-silver i lördags.

ï Målvakten Tobias Lundström, 25 år, meddelade redan för ett par månader sedan att han ville avbryta sitt kontrakt och nu har Kirunasonen även avslöjat att han slutar helt med hockeyn.

ï Backen Andreas Pihl, 29, deklarerade också för en tid sedan att han inte var intresserad av att förlänga kontrakt - nu blir det istället spel med elitseriekonkurrenten Linköping HC nästa säsong.

ï Backen Lars Jansson, 32, återvänder till Tyskland. Dock inte till Hannover den här gången, utan till Kassel.

ï Forwarden Mikael Wahlberg, 30, återvänder också till Tyskland. Precis som Lars Jansson blir det spel i Kassel.

Fyra spelare på förlustkontot idag och det det lär sannolikt dyka upp ytterligare några namn.

Det spekuleras flitigt i att Per Hållberg kan tänka sig att lämna Modo och aktuella klubbar som nämns är framför allt Frölunda, men också Djurgården och HV 71. Detsamma gäller forwarden och trotjänaren i Modo, Anders Söderberg, här talas det dock mest om spel ute i Europa.

- Vi diskuterar en fortsättning med Hållberg och hoppas givetvis att han blir kvar. Anders Söderberg ska vi ta en diskussion med i veckan.

Backen Rickard Lintner försvinner sannolikt också. Inte minst därför att han blev tradad till New York Rangers nyligen och Lintner håller nu tummarna för att han ska få chansen i NHL.

- Vi ser han som förlorad även om ingen ny klubb är klar. Det lär dock knappast hända någonting förrän närmare sommaren vad det beträffar Lintner.

En annan trotjänare, Mikael Pettersson, har inget kontrakt efter den här säsongen. Men Modo vill förstås behålla honom och diskussioner pågår om en fortsättning.

Modo kommer också att hyra ut juniorlandslagsmålvakten Mikael Zajkowski, 19, nästa säsong. Det som är aktuellt för honom är ett mittenlag i allsvenskan.

- Mikael är rankad som nummer ett bland landets 83:or och honom är vi rädd om. Men han behöver spela många matcher på seniornivå och därför vore en allsvensk klubb i mitten av tabellen lämpligt för honom.

ï Det här betyder att ni ska värva en ny målvakt till nästa säsong?

- Vi söker en målvakt, ja. Kan dock inte ge dig något namn ännu.

Högst prioritet, tillsammans med en målvakt, är att förstärka på backsidan.

- Vi har levt mycket på vår bredd i vinter och ambitionen är även nästa säsong att ha 8 backar samt 13-14 forwards i truppen.

ï Inga nya namn du kan ge oss idag?

- Inte för tillfället. Men vi det finns konkreta namn som vi diskuterar med.

Jonny Dahlgren

jonny.dahlgren@tidningen.to

Mer läsning

Annons