Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo försvarade DM–titeln

/

Modo Hockey försvarade sin DM-titel från 2013 genom att besegra Sollefteå Hockey i årets final.

Men det satt verkligen långt inne och avgörandet kom inte förrän Kyle Cumiskey satte 10-9 för Modo 9.08 in i sudden death.

Annons

– Sollefteå stod upp bra och jag är glad att vi kunde vinna till slut. Vi tar med oss en god känsla från den här matchen där vi fick göra flera mål, sammanfattade Anders Forsberg i Modo efteråt.

Genom att det skiljer två divisioner mellan lagen fick Sollefteå börja med 6-0 i handicap och efter bara ett Modo mål och ganska krampaktigt spel i första perioden så blev man lite fundersam över om Modo verkligen skulle klara av det här:

– Men vi gör en riktig bra första period och fick väl matchen dit vi ville. Modospelarna kom sällan nära utan vi styrde dem ut mot kanterna, ansåg Lars Karlin i Sollefteå.

Modo växlade upp i tempo i andra perioden och efter två snabba reduceringar tvingade de fram en tidig timeout av Sollefteå.

– Det var lite synd på den starten och målen vi fick emot oss. Ändå tycker jag att det blev lite bättre efter timeouten.

Fast Modo gjorde ändå 5-1 på Sollefteå i andra perioden och hade bara ett mål upp inför sista perioden.

Läs mer:

En period som var matchens bästa och den som bjöd på mest underhållning för de 1 500 åskådarna som sökt sig till Niphallen denna afton.

Sollefteå Hockey såg ett tag ut att vara på väg mot en ny DM-titel när Victor Ledin satte 9-7 för hemmalaget med bara 6,01 kvar av matchen. Alltså samme Victor som avgjorde DM-finalen mot Modo för två år sedan.

Men Modospelarna tog sig samman och först reducerade Mattias Ritola och sedan när Linus Ullmark lämnat kassen och Modo satsade på spel sex-mot-fyra kom kvitteringen.

Mario Kempe gjorde sitt andra mål för kvällen med bara 37 sekunder kvar av ordinarie tid.

I sudden death som följde markerade Modotränaren Anders Forsberg tydligt att de var ute efter att spela hem DM-titeln till Örnsköldsvik. Han valde att låta flertalet av juniorerna vila och i stället var det lagets etablerade spelare som fick istid.

– Jag ville få ordentlig skjuts på laget, förklarade han sin coachning i sudden death.

Och det gav ju resultat.

Med bara 52 sekunder avgjorde backen Kyle Cumiskey finalen med ett mäktigt slagskott som gick in via ribban bakom en storspelade Christopher Elf i hemmakassen.

– Men jag är stolt över killarna som gör en fantastisk arbetsinsats och visade att de verkligen kan när de vill, sa Lars Karlin.

DM–final

Sollefteå Hockey-Modo Hockey

9-10 (6–1, 1–5, 2–3, 0–1)

S: Linus Ledin och Victor Ledin.

M: Mario Kempe 2, Victor Öhman, Kirill Kabanov, Niclas Torp, Victor Olofsson, Oscar Söderberg, Mattias Ritola, Manuel Ågren och Kyle Cumiskey.

Skott: 25–43

Domare: Robert Gerdin

Publik 1 500

Mer läsning

Annons