Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo föll i Norrlandsderbyt

/
  • Harri Rindells Modo åkte på en ny bortaförlust mot Luleå, där de onödiga utvisningarna fällde laget.

Modo föll i ett tätt och hett Norrlandsderby mot Luleå, utvisningarna blev avgörande för ångermanlänningarna som fick vända hem med en 2-4 förlust.

Annons

Luleå däremot toppar elitserietabellen efter segern.

– Det skulle jag inte trott efter tio omgångar. Det är klart att det känns uppåt, sade Roger Kyrö, Luleås tränare, efteråt.

– Men det gäller att ödmjukt jobba vidare för det är stenhårt jobb som fört oss hit, fortsatte han.

Två av Luleås mål gjordes av Johan Harju i spel fem mot tre. Linus Omark stod för framspelningarna.

– Jag är inte förvånad över att vi ligger etta i tabellen med tanke på hur vi spelat den senaste tiden. Nu gäller det bara att fortsätta, sade 21-åringen från Övertorneå.

Omark stod placerad vid Modokassens vänstra stolpe vid båda målen. Distinkt klippte han iväg pucken till Johan Harju vid andra stolpen som bara hade att sprätta in den vid sidan om Michal Zajkowski.

Vid det andra målet satt Modos Pär Hållberg och Niklas Sundström utvisade. Sundström åkte ut elva sekunder efter Hållberg, efter att ha åkt fram till Luleåkassen och stött till den så att den flyttade sig.

Modotränaren Harri Rindell ville inte kritisera Sundströms tilltag, utan konstaterade att det sannolikt berodde på att Modo missat ett friläge strax innan.

– Sundström spelar med stort hjärta. Han har inte haft så många utvisningar i år. Det är sådant som händer, sade Harri Rindell.

Också Modo gjorde mål i numerärt överläge, varav ett i spel fem mot tre. Målskytt båda gångerna var nye kanadensaren Jeff Ulmert.

Norrlandsderbyt på annandagen var hett från början till slut.

Luleå tog ledningen genom Martin Chabada i första perioden genom i matchens enda mål som gjordes i spel fem mot fem.

Luleås sista mål gjordes av Emil Lundberg i öppen kasse i slutminuten när Modo chansade med att ta ut målvakten för att kvittera till 3–3.

Slagsmålsungarna avlöste varann matchen igenom, och publiken i den fullsatta Coop Arena njöt i fulla drag av underhållningen.

– Det var en riktigt fartfylld match med mycket känslor, och det kändes inte som att vi haft något uppehåll. Det var en fin fajt där det gavs och togs från båda sidor. Men tyvärr lyckades vi inte vinna, sade Harri Rindell.

Modos Mats Zuccarello-Aasen gjorde comeback efter sin fotskada, men fick lämna isen efter bara ett byte.

– Jag tror det var något med foten, men jag tror inte det var så allvarligt, sade Rindell.

Modo halkade ner en placering efter förlusten, och ligger nu tia i tabellen.

Mer läsning

Annons