Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo blir tufft tror Ulf Dahlén

Det är inga lata dagar för Frölundas hockeyspelare mellan jul och nyår. Tre seriematcher på fem dagar gör att det inte blir mycket tid för annat än hockey.

Annons

Knappt var första segern efter uppehållet bärgad förrän det var dags att fokusera på nästa uppgift. I morgon väntar Modo i Swedbank Arena och Frölunda åker till Örnsköldsvik med gårdagens match i gott minne.

– Det var bra fart och hög intensitet mot Färjestad. Det är två lag som gillar att spela ishockey och det brukar vara bra matcher mellan lagen. Jag tycker också domaren gjorde en mycket bra insats som lät oss spela ishockey. Totalt sett tror jag att de flesta inblandade var nöjda med gårdagens drabbning, säger Ulf Dahlén.

En detalj som måste ha varit glädjande att bevittna för alla som gillar ishockey var båda lagens vilja att vinna. Efter Färjestads kvittering var det inget försiktigt spel utan båda lagen gick verkligen in för att vinna under ordinarie tid.

– Vi vill vinna alla matcher, säger Ulf Dahlén med ett leende. Igår var det vi som drog det längsta strået.

Möjligen blir det en annan matchbild i morgon. Modo är ett lag som är i stort behov av poäng och som kanske inte bjuder upp till samma match som Färjestad gjorde igår.

– Som alltid kommer det att bli tufft. Förmodligen kommer Modo att spela med desperation imorgon. Modo har ett tufft läge i tabellen, de kommer säkert att vara taggade. Det är viktigt att vi är på tårna om vi ska lyckas vinna däruppe, säger Ulf Dahlén.

Till morgondagens match får klara sig utan Patric Blomdahl. Han började matchen mot Färjestad men tvingades utgå.

– Det har varit lite fram och tillbaka med Patrics skada. Därför har vi bestämt att det är bättre att han avvaktar tills det verkligen har läkt. Men i övrigt är alla som spelade i går tillgängliga, säger Ulf Dahlén.

Det innebär att Johan Holmqvist åter är tillgänglig.

– Jajamen. Det var inget allvarligt med Johan. Det var väldigt varmt i Scandinavium igår och han fick problem med vätskebalansen. Men han är tillgänglig för spel.

Ulf Dahlén säger att det gäller att vara beredd på allt som Elitserietränare.

– Det tillhör ju inte vanligheterna att målvakten byter ut sig själv precis när övertiden har satt igång, säger Dahlén med ett litet skratt. Som tur är, har vi en fullgod ersättare.

I övrigt är det en tränare som är full av tillförsikt inför morgondagen, stämningen är god och även dagens träning var full av intensitet och tempo.

– Det känns väldigt bra och vi är beredda på nästa match. Vi viker inte ned oss, säger Ulf Dahlén, som kommer ihåg att tillägga:

– Morgondagens lag bestämmer vi i morgon efter värmningen, avslutar han med ett skratt.

 

 

 

 

Mer läsning

Annons