Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo bäst i länet igen

Annons
Modo bäst i länet igen

Ifjol tog Timrå elva av arton poäng av länskollegan Modo i lagens elitseriemöten.

Men i år har det varit omvänd klasskillnad.

Modo tog i går sina trettonde derbypoäng via 2-3 (1-1, 0-1, 1-1).Annandagens 4-2-seger var Modos första i Timråhallen i elitseriesammanhang på närmare tjugo år.

Igår kom den andra.

Modo vann det sjätte, och sista, länsderbyt för säsongen med 3-2.

Men utan att övertyga mer än under den första perioden.

- Jag håller med. Men å andra sidan var det rätt väntat att det skulle bli mer kamp än skönspel idag. Och tack vare bra jobb, bra målvaktsspel, och att "Weinis" hade krutet torrt idag gick det vägen för oss, sa Modo-tränaren Jim Brithén.

Just Weinis, Mattias Weinhandl alltså, svarade inte bara för två av Modos tre mål, utan han bildade även Modos bästa formation för dagen tillsammans med Kim Staal och Miloslav Hlinka.

Den trion var tillsammans med Timrås förstafemma, skickligt anförda av OS-resenären Henrik Zetterberg, de enda som lyckades glimta till i det mest slätstrukna länsderbyt av säsongens sex.

Modo hade bäst speed i första perioden, Timrå kom igen litegrand i den andra och tvingade Tobias Lundström i Modomålet till ett par riktigt svettiga räddningar.

Men det enda målet i mittenakten gjorde Modos Stefan Öhman. I spel 4 mot 5 till på köpet.

- Flyt, för oss. Men å andra sidan fick vi ju träna en hel del i boxplay idag, menade Brithén med en ej uttalad adress till domaren Peter Andersson.

- Oturligt att släppa in ett mål i powerplay, tyckte Lars Molin i Timrå. Och när de gjorde 3-1 i början av tredje blev det inte lättare direkt, men grabbarna stred på bra idag in i det sista, berömde Molin.

ï Men nog lutar det åt kvalserien nu, "Molla"?

- Innan OS-uppehållet funderar vi inte i de banorna, har vi bestämt. Vi tar en match i taget nu och så får vi se hur läget är efter 46 omgångar.

- Men det är klart - det blev ju inte bättre av kvällens resultat...

Nej, verkligen inte. Det lag som undertecknad alltid haft som ett av "räddningsplankelagen" vid sidan av AIK - Linköping - vann igår, så nu är det tolv poäng upp till plats 10.

OK, det återstår 27 poäng att spela om - men tyvärr, Timrå... det blir till att ge järnet under mars månad i kvalserien.

Vid sidan av de omnämnda utespelarna svarade både Fredrik Andersson och Tobias Lundström i Modo för fina insatser. Plus också för Modo-backarna Jan Öberg och Per Hållberg.

Jens Näsman

jens.nasman@tidningen.to

Mer läsning

Annons