Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo åtta gånger om

STOCKHOLM. När två av de tre musketörerna stannade hemma fick den tredje skaffa nya lekkamrater.
Det gick ganska bra.
Peter Högardh och hans Modokamrater förnedrade AIK genom att vinna med 8–2. Modos största seger den här säsongen.

Annons

Vi har ett offensivt lag så det spelar väl inte så stor roll vilka man lirar ihop med, säger Peter Högardh som smällde in sitt tolfte mål för säsongen när han gjorde 10 för Modo i inledningen av matchen.
Ett mål som var inledningen på ett riktigt målfyrverkeri frånModos sida och början till slutet för ett riktigt svagt AIK.
Modos två bästa poängplockare så här långt i serien, Mikael Wahlberg (även totaletta i elitserien) och Magnus Wernblom, kom aldrig till spel. Wahlberg fick migrän igår morse och Werner har ont i ryggen.
Det är en disk som krånglar, men hade det varit slutspel hade jag spelat, hälsar Werner.

ALDRIG NÅGON FIGHT
Men det gick bra även utan poängmaskinerna på isen och Peter Högardh trivdes även i ny omgivning.
Nu blev det aldrig någon fight. Vi hade förväntat oss att AIK skulle köra på för fullt i inledningen, men det hände ingenting, säger Peter.
Man ska definitivt inte dra för stora växlar på den här Modosegern för AIK varken ville eller kunde prestera någonting, men helt klart finns det både bredd och djup i den här truppen.
Med tre spelare utlånade och två bästa anfallarna så här långt utanför laget så är 82 borta mot AIK i poängnöd imponerande.
Jag tycker vi har ganska lika spelartyper i det här laget. Många offensivt lagda men också hårt arbetande spelare, säger Högardh.
Många har sagt att AIK kompenserat bristen på lirare med grovjobbare den här säsongen men AIK var aldrig med i matchen. Modoiterna hade helt enkelt en mycket rolig kväll i Globen och inte heller behövde de förta sig.
Snabbt, rörligt anfallspel parat med bra målvaktspel och resolut försvarspel bidrog till storsegern.

MATCHEN KÖRD I ANDRA
Modo gick till den första pausvilan med en 20-ledning som var helt rättvis. AIK hade faktiskt inte en riktigt vass målchans under de första 20 minuterna. Och när först Richard Lintner dundrade in 30 i spel fem mot tre och sedan Andreas Pihl gjorde 40 just när AIK blev fulltaligt mitt i den andra perioden var matchen körd.
AIK ville bara spela bort tiden samtidigt som Modoiterna passade på att bjuda på lite grannlåt.
Vi har fått fria tyglar, men Jim kräver ändå att vi ska jobba hårt. Det har fungerat bra så här långt, säger Högardh.
Jim Brithén matchade fyra forwardspar och tre centrar och det fungerade alldeles utmärkt där framförallt Stefan Öhman gjorde ett fantastiskt jobb. Även Anders Söderberg trivdes då AIK:arna bjöd på öppna landskap.
Pierre Hedin stärkte också sina landslagsaktier hos Anders Hedberg och Hardy Nilsson som fanns på läktaren.

PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons