Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo är inne i ett fritt fall – och man saknar ledare

Annons

Det finns nog inget lag i det som förr hette elitserien som längtar efter en fröjdefull jul, tomten och en säck med självförtroende som Markus Näslund, Anders Forsberg och deras spelare gör just nu.

För att inte tala om de tappra och numera luttrade Modosupportrarna.

Modos ickeinsats gör att det just nu blåser rejält runt laget, och då är inte ens Ivar inblandad.

Modo Hockeys sportsliga avdelning är just nu i fritt fall med sina sex raka förluster och hur man ska få stopp på raset måste vara överst på lagledningens agenda. Hur man ska göra vet jag inte, men det är just nu enkelt att peka på vad som fallerar.

Självförtroendet från en bra säsongstart är borta.

Modo saknar spelare som går in och visar vägen. Just nu åker samtliga och gömmer sig.

Modo har levt högt och länge på hårt jobb, det jobbet finns inte i dag.

Modo saknar en plan B när spelet låser sig.

De raka linjerna som fanns för sex, sju omgångar sedan är väldigt krokiga just nu.

Modo saknar en offensiv kreatör, en playmaker. Nu är det egentligen bara Mattias Ritola som kan bryta ett mönster, men han är alldeles för ensam.

Modo saknar energi, Det snackas hela tiden om hårt jobb (målvaktstränaren Maciej Szwoch hade det som ett mantra när han intervjuades på mediakuben mellan andra och tredje perioden), men det är just nu ett snack för döva öron.

Visst, det jobbas säkert och det är svettiga tröjor, men Modo är idéfattigt och helt ärligt är man inte ens nära att bjuda upp Luleå till dans. Efter halva matchen var skottstatistiken 10–24 – i Fjällräven Center.

Och passningsspelet? Var det någon passning som gick rätt? Förstapasset i uppspelsfasen, har man ens diskuterat den biten?

Hur ska då Modo vända den här trenden?

Jo, jag vill se jävlar anamma, jag vill se spelare som Påhlsson, Skröder, Nordgren, Öberg och Regehr kliva fram och ta kampen och jag vill också se att Markus Näslund agerar. Jag vet, han har inga pengar att jobba med, men i så fall får han försöka trolla med knäna och nu måste han renovera truppen och han måste ställa frågan till sig själv om inte tålamodet nu är slut med T.J. Hensick. Vill Hensick ens vara kvar?

Och Anders Forsbergs roll? Kan inte spelarna tända till så borde åtminstone Forsberg och hans kollegor visa lite energi, bland annat genom att coacha hårt, bänka spelare, stöka om i formationerna och ta en time out när man inte skapar ett jota. Luleåkeepern David Rautio måste ha varit omöjlig att betygsätta då han inte behövde göra en kvalificerad räddning,

Att Modo skulle ligga strax ovanför kvalseriestrecket vid juluppehållet var inför säsongen ingen skräll, men det som oroar är att allt som var bra för bara några veckor sedan är borta och på lördag väntar ångestmötet mellan SHL:s två formsvagaste lag.

Mer läsning

Annons