Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mod och glädje – saknas i FV och SIK

Örnsköldsvik. Är spelskickligheten för låg bland FV-spelarna för att klara av det spel som tränaren Janne Westerlund vill se?
Träning är bra, men har Själevadsdamerna kört för hårt på försäsongen? Det har varit sega ben på nyckelspelare.

Annons

Man kan ju lugnt konstatera att det inte gått riktigt som kommunens bästa lag på herr- och damsidan tänkt sig under våromgången. Det kan bli en nervkittlande höst.
Både Friska Viljor och Själevad är i farozonen att ramla ner en serie. Tanken är skrämmande om vi även i framtiden ska fortsätta drömma om superettan och allsvenskan för de nämnda klubbarna.
Nye FV-tränaren Janne Westerlund jobbar på sikt får vi hoppas. Han vill utveckla spelarna och deras tankesätt på planen.
Från att ha spelat en enkel fotboll under Roger Dannbergs tid som dock gav framgång, skulle FV spela sexigare.
Tre anfallare nu, men som sällan utnyttjats. Beroende på att ytterbackarna och de tre mittfältarna inte varit tillräckligt konstruktiva.
Snälla Westerlund: fortsätt med Håkan Boström i anfallet som nätade mot Kiruna i sista vårmatchen. Håkan har förmågan att glida förbi en försvarare med bollen klistrad vid fötterna. Men han har en bit kvar till storebror Rogers höjder.
Själevad har precis som FV saknat kreativa mittfältare. Men vad värre är har försvarsspelet klickat betänkligt.
Innermittfältaren Malin Hörnqvist är teknisk och slår bra passningar, men det har vi sett alldeles för lite av hittills. I anfallet har den förra målsprutan, Therese Larsson, varit för tok för orörlig.
Där kommer tesen in att Själevad tränat för hårt. Många viktiga spelare har sett tunga ut, men uppehållet kanske kom lägligt. Lite vila mår nog tjejerna bra av.
Tränaren Tommie Andersson måste få ordning på försvarsspelet. Positionerna är inte självklara. Tjejerna ser osäkra ut och verkar inte ha klart för sig vem som ska göra vad i backlinjen.
Vi får sannerligen hoppas att FV och SIK tar sig samman och framförallt börja ta för sig och våga mer på planen. Plocka fram spelglädjen. Det ska vara roligt att spela fotboll.
nnn
Snackserien i stan är division IV. Inte konstigt med tanke på att sex Ö-vikslag finns med där. Och fyran har fått en minst sagt intressant start. Den är otroligt jämn.
Sollefteå har sett starkt ut med ett stabilt försvarsspel. Bollar & Brytningar tippar Niplaget som seriesegrare. Hägglunds är första utmanare från Ö-vik. Martin Åberg är en personlig favorit och bli inte förvånad om han finns med i FV nästa år.

SÖREN HÄGGKVIST

Mer läsning

Annons