Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Mitt roligaste uppdrag”

ÖRNSKÖLDSVIK. I hockeykretsar är han relativt välkänd. ”En trevlig prick”, säger många.
Tomas Grundström, 33, älskar ishockey och offrar mycket tid åt sin tränarsyssla i Modo Hockey.
– Det här är mitt roligaste uppdrag, säger påläggskalven som i en framtid mycket väl kan stå i A-lagsbåset.

Annons

Modo Hockeys B-juniorer har hunnit halvvägs. Första halvan av säsongen har uteslutande handlat om att knipa förstaplatsen i den södra serien av J18 Elit. En tätplacering som innebär direktkvalificering till den allsvenska J18-serien.
Uppdraget är slutfört och lyckosamt och nu ser tränarduon Tomas Grundström och Peter Östman, plus 19 spelare, fram emot den intressanta fortsättningen i allsvenskan.
Det är nu det börjar. Och i skrivande stund är laget på resande fot för deltagande i FM Mattsson Cup den första utmaningen i en förhoppningsvis rolig och framgångsrik vårsäsong.

VINDEN HAR VÄNT
I laget finns en rad intressanta spelare och enligt Tomas Grundström är Modos juniorhockey på väg att blomma ut på nytt. När man tror sig ha ett försprång, har man det inte längre, sa en klok person förra veckan och frågan är om inte det stämmer väl in på Modo Hockey.
Men Tomas Grundström anser att vinden har vänt:
Numera jobbar övriga klubbar i distriktet betydligt hårdare för att behålla sin talanger. Det ställer högre krav på oss; att vi värnar den egna verksamheten och inte enbart förlitar oss på hockeygymnasiet.
Och han gör ingen hemlighet av att han beundrar sina egna spelare. Tonåringar som offrar massor av tid och energi för att bli framgångsrika:
Här finns inga som helst problem med motivationen och killarna visar ofta en mycket bra inställning. Det är sällan något gnäll och många orkar hålla en hög nivå, trots att det här är en ganska tuff skola.

SKOLAN STOR NYTTA
Samtliga vill nå höjderna. Det är elitserien och till och med NHL som hägrar och förlitar vi oss på statistiken är det bara en-två, max tre spelare som kommer att lyckas.
Om nu elitserien är gränsen för att vara framgångsrik eller inte. Det råder delade meningar om det, men Tomas är åtminstone övertygad om att alla har stor nytta av hockeyskolan där flertalet muckar som välutbildade ishockeyspelare.
Ifjol föll Modo på mållinjen. Det blev förlust i sudden death under SM-finalen mot Mora. Nu har Tomas Grundströms och Peter Östmans lagbygge siktet inställt på revansch.

ANDRA BULLAR NU
Men vägen är självklart lång och i stundande allsvenska ser Frölunda och Brynäs ut att bli de tuffaste konkurrenterna. I seriespelet före jul har laget uteslutande spelat anfallshockey, vilket kan bli besvärande när motståndet spetsas.
Men även där vill Grundström bara prata positivt:
Juniorhockey är juniorhockey. Men killarna har visat att vi även kan spela bra defensivt.
Guldjakten har börjat.

ULF EKLUND

Mer läsning

Annons