Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mindre kladdande ska ge Modo mål

/

Ett kungarike för en målskytt.
Eller?
– Vi måste kladda mindre med pucken och det är något vi jobbar med varje dag, säger Modocoachen Anders Forsberg.

Annons

Det är dagen efter matchen i Gävle som Modo dominerade stort, men som man ändå förlorade efter sudden death och Anders Forsberg är både nöjd, och lite irriterad.

– Spelmässigt gör vi en jättebra match och vi gör allt rätt förutom att göra mål. Vi skjuter 41 skott och har vad jag kallar 16 A-målchanser, alltså lägen som ska vara mål.

– På en match får man fem, sex sådana lägen, vi hade 16 stycken..., säger Forsberg.

Modo har den här säsongen snittat 2,44 mål per match och med det facit så tillhör man bottenskiktet i ligan. Dessutom är Modos två bästa målskyttar Jeff Tambellini (10 mål) och Gustav Possler (8) skadade.

Man kan också nämna Leksands succéback Patrik Hersley gjort 18 mål den här hösten och det är två fler än vad Modos hela backbesättning mäktat med.

För att sammanfatta har Modo problem med producerandet. Tittar man i statistiken så saknar man en utpräglad målskytt, i stället är producerandet utspritt över hela laget.

– Vi har jobbat med det här hela hösten och vi har konstruerat övningar där det handlar om att ta rätt avslut, träffa mål, vara fokuserade.

– Men vi har målskyttar, nu gäller det bara att få dem att göra mål och hitta självförtroendet, säger Forsberg och nämner Per-Åge Skröder, Tambellini, T.J. Hensick, Mario Kempe och Mattias Ritola.

Av dessa är det egentligen bara Jeff Tambellini som får godkänt.

– Men ta Skröder till exempel. Han tycker nog själv att fem mål inte är godkänt, men jag tycker han har varit väldigt bra den här säsongen, det är bara målen som saknats. Men Per-Åge har gjort ett enormt jobb i det tysta.

Men enligt Forsberg är trender till för att vändas och han är övertygad om att det kommer att lossna då det gäller målproduktionen.

– Vi tränar på att söka skott oftare och att träffa mål men framför allt måste vi sluta kladda med pucken i avslutslägen. Men det tillhör processen eftersom vi i dag spelare ett snabbare spel, vi åker för långt och kommer ur position, säger Forsberg.

Men Modotränaren ser hellre möjligheterna än problemen och han tar med sig de bra bitarna från matchen mot Brynäs.

– Alltså, så länge vi skapar chanser är jag inte orolig. Vi har kvaliteter i det här laget och målskyttet kommer att lossna, säger Anders Forsberg,

Mer läsning

Annons