Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mexico härnäst på Celik´s meny

/
  • Susanne Celik har ständigt något tennismässigt på menyn. Nu närmast träning i Kramfors, därefter väntar landslagsuppdrag i Mexico. Avresa dit sker på tisdag.

ITF-veckan i den finska huvudstaden Helsingfors slutade med nya värdefulla WTA-poäng för Susanne Celik, Kramfors Tennis.
– Finalen kunde slutat hur som helst, säger hon efter 5–7, 6–4, 5–7.

Annons

Två tuffa veckors spel i Stockholm gav Susanne Celik en lårsträckning.

– Hade det inte känts bra under sista träningen senast jag var i Kramfors, hade jag aldrig åkt till Finland. Det var tur att det kändes ok då, mitt spel under veckan i Helsingfors var jättestabilt, berättar Susanne sittandes på tåget upp mot Norrland.

Fyra klara 2–0-vinster banade väg för en final mot den lettiska talangen Jelena Ostapenko, född 1997.

– Det blev en väldigt svängig final, men det var inte mitt spel det hängde på utan mer hennes aggressiva spel. Antingen satte hon poängvinnande slag eller så missade hon grovt.

Celik tog greppet om tredje set men tappade plötsligt 2–1 till 2–5. Hon gav dock inte upp utan tog sig tillbaka till 5–5. Men Ostapenko vände igen till 5–7.

– Finalen hade kunnat sluta hur som helst. Visst var jag besviken direkt efter att jag inte lyckades ta min andra ITF-titel, men med perspektiv på det kan jag inte vara missnöjd med min prestation, summerar Susanne Celik som nu kommer att träna i Kramfors några dagar inför damlandslagsuppdraget i Mexico där tre 25000-dollarsturneringar väntar.

Mer läsning

Annons