Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medaljregn över familjen Ericsson på Höga Kusten Marathon

Robin Bryntesson sprang in på under tre timmar och vann herrarnas helmara. Sophia Sundberg kom i mål drygt tio minuter senare och vann därmed sin klass. Men dagens prestation stod familjen Ericsson för.

Annons

Familjen Ericsson från Sundsvall deltar i Höga Marathon för femte gången. Sonen Kaspar ska springa minimaran, mamma Jessika kvartsmaran och dottern Tove och pappa Lars är tillsammans ett lag i HK Multi, som de vann förra året. HK Multi består av löpning, cykling, simning och en kortare avslutande löpning. Tove Ericsson har lagt upp dagens lopp på följande vis. ­

Familjen Ericsson tränar mycket tillsammans, vilket är någonting som har gett resultat. Från vänster Tove, Lars, Jessika och Kaspar.

‒ Gå ut hårt, öka och sen spurtvarv på slutet.

‒ Jag tror nog att Tove är en bättre löpare än Lars i år, men han har varit tävlingssimmare så där är han bäst, säger mamma Jessika Ericsson.

Lars Ericsson, pappa och lagmedlem, kommer tillbaka efter att ha kollat in simsträckan. Han berättar att det inte går att dyka i.

‒ Det tjänar ni på eftersom Tove gjorde bomben förra året, skrattar mamma Jessika Ericsson.

Kaspar Ericsson, i rosa tröja, var snabb i starten på minimaran.

Men förutom simning, verkar det inte finnas mycket som Tove, eller familjen för den delen, inte är bra på. Tillsammans tränar de rullskidor, löpning, styrketräning, gymnastik, stavgång, cykling och skidor. Därför är det kanske inte konstigt, att lördagens tävlingar slutade som de gjorde.

Kaspar Ericsson startade familjeframgångarna med att springa in på en andraplats i den tre kilometer långa minimaran. Multi-mix-laget med pappa och dotter fick kämpa i regnet. På spurtvarvet lyckades de till slut knipa segern i sin klass, efter att de tagit av sig flytvästen inför den avslutande löpningen, till skillnad från dagens tvåor.

‒ Det var blött, lerigt och kul, säger Tove Ericsson om tävlingen.

Tove Ericsson och hennes lagmedlem Lars Ericsson fick slita hårt i regnet, men lyckades försvara sin titel.

Dagens största överraskning inom familjen stod mamma Jessika Ericsson för. Inför loppet berättade hon att hon ville hitta en bra känsla och att resultatet var inte viktigt. Efter loppet berättar hon förvånat:

‒ Jag lyckades vinna! Jag la upp loppet bra och under de sista två kilometerna kände jag att jag orkade trycka på och kom förbi de två duktiga skidåkarna som varit framför mig under loppet.

Dagens vinnare i alla Marathon-tävlingar:

HelmarathonRobin Bryntesson, Sockertoppen, 2:58:01Sophia Sundberg, Väsby IK, 3:09:32

Halvmarathon Mattias Nätterlund, Örebro, 1:18:32Dam Lisbeth Rantaniemi, 1:39:25

KvartsmarathonAklilu Habtom Brännans FF, 36:46Jessika Ericsson Stockviks SF, 42:22

Minimarathon Carl Gustavsson Vårby IK, 11:05Maja Lundholm Umeå OK, 13:56

Här finns alla dagens resultat.

Sophia Sundberg vann helmaran med över en kvarts marginal.

Mer läsning

Annons