Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mattias kommeroch Mattias går

ÖRNSKÖLDSVIK. Mattias Weinhandl flyttar västerut, till New York och spel i NHL.
Mattias Karlin flyttar i motsatt riktning, till Ö-vik och spel med Modo i elitserien.
– Lika väl som jag räknat bort ”Weinis” har jag räknat med Karlin, säger Modos sportchef Bengt Hedin.

Annons

Karlin är dock inte klar för Modo Hockey. Det som saknas är ett så kallat fribrev från Boston Bruins organisation, och innan det landat i brevlådan utanför Kempehallen vill inte Bengt Hedin säga att övergången är klar.
Men vi har ett muntligt besked från Boston och de tycker att det är helt okej att Mattias spelar med oss, säger Hedin.
Modo Hockeys sportchef säger också att får Modo och Karlin ett skriftligt klartecken från Boston kommer Mattias att representera Modo Hockey de närmaste två säsongerna.

HAR LÄNGTAT HEM
Det känns väldigt bra, stimulerande och det var inget svårt beslut att ta. Jag har längtat hem den sista tiden, säger Karlin.
Sedan tog jag heller ingen plats i Boston Bruins, och då var beslutet ännu enklare att ta.
Däremot kommer han att inte återförenas med polaren Mattias Weinhandl. Weinis gjorde i går klart med New York Islanders, en övergång som har varit på gång en längre tid.
Redan under VM deklarerade Islanders general manager Mike Millbury att Weinis var en spelare för NHL. Och efter tre säsonger med Modo i elitserien och en VM-turnering tycker Weinis det är dags att röra på sig.
Drömmen infriad
Att spela i NHL har alltid varit en dröm, har Weinis tidigare sagt till ÖA. Han befinner sig just nu på semester och har inte gått att nå för en kommentar.
Kanske kommer han att lyckas bättre än Mattias Karlin.
Det var för två somrar sedan som Karlin packade väskan för att pröva lyckan i NHL. Dit kom han aldrig utan har tillbringat de här två säsongerna i Bostons farmarlag Providence Bruins. En tid som har varit tuff, men nyttig, enligt 23-åringen (födelsedag igår!).
Jag tycker väl att jag utvecklats. Framförallt då det gäller det fysiska spelet, säger Mattias som nu ser fram emot att spela för sin moderklubb igen.
Ska jag spela i elitserien ska jag göra det för Modo. Så är det bara.
Du känner det inte som ett nerköp att flytta hem?
Nej, det är dessutom bättre ishockey här hemma än i farmarligan där borta.
Men trots att du inte gjort en NHL-match så verkar ändå Boston angelägna att behålla dig?
De säger att det är en utlåning, men det är det ju inte om de inte betalar min lön. Däremot behåller de rättigheterna till mig.

14 FORWARDS
I och med att Mattias Karlin med stor säkerhet kommer att representera Modo i vinter så kommer inte klubben att leta någon ersättare till Mattias Weinhandl. Inte i nuläget i alla fall.
Får vi klart med Karlin har vi 14 forwards i truppen, säger Bengt Hedin.
Däremot så kan det ta lite tid innan Mattias Karlin på allvar kan slåss om en ordinarie plats. Just nu kör han rehabiliteringsträning efter sin svåra knäskada i januari, och i våras genomgick han en korsbandsoperation.
Jag kommer nog att kunna gå på is 15 juli, men det kommer att ta tid innan jag kan ge mig in i några närkamper.

PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons