Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martin flyr till Domsjö

Friska Viljors spelmotor och lagkapten Martin Wallin lämnar klubben.
För att bli tränare för division IV-laget Domsjö IF.
– Jag är lite förvånad över att FV inte har hört av sig, säger Martin.

Annons

Martin Wallin har varit FV:s pådrivande kraft och nyckelspelare de fyra säsongerna i division II. Oftast i en central roll på mittfältet. Men 29 år gammal väljer han att bryta med klubben och blir i stället tränare för Domsjö IF.

Ett beslutet som är lika oväntat som förvånande.
FV har inte hört av sig sedan den sista seriematchen och när Domsjö ringde och frågade om jag ville bli tränare där så kändes det rätt.
Wallin är inte den där typen som går ut och kritisera sitt FV, men det märks på honom att han gärna sett att FV åtminstone försökt få honom kvar i klubben.

Är du bitter?
Nej, absolut inte, men kanske lite förvånad. Jag tycker nog att de borde i alla fall frågat om jag ville vara kvar.
Självkritisk
Klubbens fotbollsansvarige, Jerry Häggström, har också svårt att dölja sin besvikelse när han får veta att det är definitivt klart att Martin lämnar klubben.
Vi har delat upp kontakterna mellan oss och jag kan varken bekräfta eller förneka om han kontaktats.
Men jag kan i alla fall säga att vi måste själva ge oss underbetyg i hanteringen av Martin. Vi har oss själva att skylla, och det känns oerhört tråkigt, säger Häggström.

Så ni hade helst sett att Martin stannat i FV?
Självklart. Han är en ledare och har stor potential. I det här fallet är det vi som måste be om ursäkt och vi kan inte skylla på Martin. Men jag ska i alla fall ta ett snack med honom.
Domsjö vill alltså ha Wallin som tränare, och det är i den rollen han också ska jobba. Men även om han inte säger det rent ut lär han nog också ta en plats på mittfältet i division IV-laget.
Domsjö vill att jag ska vara tränare, sedan får vi se. Men jag hade nog tänkt spela ett par år till.

Vad hade du sagt om FV hade hört av sig?
Den frågan har jag funderat på 1000 gånger, men jag måste se till familjesituationen och nu väntar vi vårt andra barn.

Och det här med ökad träningsdos lockar väl inte heller?
I och med att de flesta spelarna jobbar heltid eller pluggar är fem träningar i veckan max. Ska man sikta på superettan måste man också skaffa förutsättningar för att öka träningsdosen.
Nye tränaren Janne Westerlund lockar väl också lite, men han förändrar inte min familjesituation.

Fler smällar
För FV är Martin Wallins tack och hej ett tungt besked. Lägg därtill att att en annan kompetent mittfältare, Andreas Elfving, flyttar till Södertälje. Dessutom slutar Jörgen Ulander, Senad Zulovic flyttar och Alberto Jönsson har långt gångna planer på att sluta/varva ner.
Naturligtvis får vi räkna med att åka på en del smällar, men samtidigt ger det här andra spelare chansen att kliva fram. Dessutom är vår målsättning att för varje år visa upp en starkare trupp, säger Jerry Häggström.

PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons