Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marine och Susanne kör kuskmatch i Norge

Örnsköldsvik. Marine Holmgren och Susanne Osterling har inbjudits att deltaga i en kvinnlig kuskmatch på Leangen travbana i Norge. De åker tillsammans med fyra medlemmar från Danneros damklubb och loppet avgörs på måndag.

Annons

Danneros damklubb har ett utbyte med norska Leangens damklubb. Kvinnliga körsvenner från de båda klubbarna skall mötas i en kuskmatch på Leangen.
När Dannero inte fick ihop fullt lag vände man sig till grannen Solänget som har många duktiga tjejer med körlicens. Marine Holmgren och skickliga lärlingen Susanne Osterling nappade direkt på erbjudandet och på söndag bär det av med buss från Bollstabruk.
Varken jag eller Susanne har varit på Leangen tidigare och det blir spännande och roligt att få köra lopp utomlands, kommenterar Marine Holmgren som till vardags jobbar på Solängets sekretariat.

VET INGET OM HÄSTARNA
Loppet körs som lopp 7 över 1640 meter autostart och tjejerna vet inget alls om hästarna de skall köra.
Susanne hade bättre tur med lottningen och kör en häst som heter Atas Tulipan från spår tre. Jag kör Daytona Smaragd som har spår tolv och lite match i matchen blir det att försöka slå Susanne i alla fall, säger Marine och skrattar.
Susanne har totalt vunnit tio lopp varav fem ifjol och två i år. Ifjol körde hon in över 100.000 kronor och betraktas allmänt som mycket lovande.
Marine har fyra segrar på sitt samvete. I år har det hittills blivit en seger på endast fem försök.
De båda tjejerna är utrustade med en rejäl portion segervilja och kommer garanterat att sälja sig dyrt. På måndag kväll smäller det, då får de norska pikerna se upp! B-O Månsson

SPORTEN

Mer läsning

Annons