Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målvaktskampen går vidare

ÖRNSKÖLDSVIK. Igår Peter Hirsch, i morgon Tobias Lundström. I slutspelet – det vet bara tränaren Jim Brithén.
– Det är bara att gilla läget, säger Peter, en av två Modomålvakter som siktar på att bli Brithéns förstaval.

Annons

Modotränaren har under en längre tid sagt att vi har två förstemålvakter och därmed matchat Lundström och Hirsch varannan match. Men nu närmar sig slutspelet och då lär det nog bli så att en av herrarna blir Brithéns förstaval.
Tobbe ska vakta målet mot Färjestad, den saken är klar. Sedan får vi se, säger Modotränaren.
Och i slutspelet?
Det får vi se då. Det gäller att ha lite fingertoppskänsla och ta ut den målvakt som då känns rätt, säger Brithén utan att avslöja att han har valt sin förstekeeper.
Hirsch varken stärkte eller försämrade sina aktier mot Brynäs. Han släppte visserligen in fyra mål, men gudarna ska veta att han inte hade mycket hjälp. Varken Modo eller Brynäs ägnade någon tid eller kraft åt försvarsspel så det blev riktig hawaiihockey.
Ja, det var många övertalssituationer och det var en jobbig match. Men huvudsaken var att vi vann, säger Peter som säger att han ett tag kände sig som Bambi.
Det märktes att det varit uppehåll i tre veckor. Det kändes som om jag var på is första gången efter sommarträningen.
Nu får Peter ägna sig åt att öppna båsdörren i Karlstad på lördag, en uppgift som han inte har några större problem med att acceptera.
Jag och Tobbe tävlar med samma förutsättningar och det har fungerat bra hittills. Vi har vant oss vid situationen och stöttar varandra.
Men känns det inte jobbigt att inte veta sin roll inför slutspelet?
Nej, inte nu när man har vant sig vid tanken. Det är bara att gå ut och göra sitt bästa. Huvudsaken är att vi vinner matcherna, säger Peter.

PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons