Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målskytt och knockad "Jag har ont i huvudet"

/
  • Simon Önerud var på olika sätt inblandad i händelserna när Modo slog HV 71 med 5–1 på fredagskvällen. I dag väntar en ny hemmamatch, mot tabelljumbon AIK.

Simon Önerud var sannerligen i hetluften när Modo tog en femetta mot HV 71.

Han blev målskytt, framspelare – och knockad av en tackling.

– Vi får se hur det känns i morgon, säger ytterforwarden.

Annons

Det var i slutet av den andra perioden som Simon Önerud gick i däck efter en tackling från HV-forwarden Brett Sterling. Tacklingen såg ut att träffa i huvudet och det tog en stund innan Önerud kunde ta sig upp och åka till båset.

Han spelade inte mer i den perioden, men kom tillbaka i tredje.

– Jag tycker att den är riktigt ful, säger Önerud om tacklingen, som inte gav någon utvisning.

– Den tog i huvudet. Jag har inte sett någon repris, men det känns som att han kommer från blindside. Förhoppningsvis siktade han inte i huvudet på mig – men den var inte jättesnygg.

Önerud genomgick hjärnskakningstester efter andra perioden och de indikerade inte att han drabbats av någon hjärnskakning.

Likväl kände han sig inte riktigt fräsch efter matchen.

– Öm blir man väl alltid efter en tackling mot huvud, och jag har lite spänningshuvudvärk. Vi får se hur det känns i natt och i morgon bitti.

Fanns det några tveksamheter kring fortsatt spel i matchen?

– Lite, men så länge det inte blev mycket sämre på isen var det ingen fara.

– Men symptomen kan ju komma efteråt också, så vi får avvakta och se.

Innan han åkte på tacklingen hade Önerud varit väldigt effektiv – vilket även Modo som lag var i matchen. Han spelade fram till Adrian Kempes båda mål och gjorde själv 3–0 med ett slagskott från långt håll.

– Det var lite sjukt att den gick in. Jag tror nästan att det var utanför blålinjen som jag sköt. Det lönar sig att skjuta i bland...

Målet var hans tolfte för säsongen. Med det är han bäst i Modo – och dessutom slog han nytt personligt målrekord i högsta serien.

Kedjan med Önerud, Jeff Tambellini och Adrian Kempe låg alltså bakom tre av Modos fem mål. Huruvida deras fina kemi var en tillfällighet eller inte återstår att se.

– Det är svårt att säga efter en match, men det var helt klart en bra start. Vi hade lite studsar med oss; det var tur blandat med skicklighet kan man säga, säger Simon Önerud.

Frågan är om trion har möjlighet att vara intakt under veckan som kommer. Adrian Kempe är – tillsammans med William Nylander – uttagen till en turnering i Ryssland med U18-landslaget. Enligt schemat ska de resa redan på måndag.

– I stadgarna står det att de har rätt att ha det lag de vill. Vi är tvungna att släppa dem. Samtidigt ryktas det om att några ska slippa det – och då vill vi också ha den förmånen, säger Modotränaren Anders Forsberg.

– Men det där är någonting vi får diskutera med hockeyförbundet. Vi skulle inte vilja bli av med fyra spelare.

Helt klart är i alla fall att Per-Åge Skröder och Kristian Forsberg försvinner – de ska som bekant på OS-uppdrag i Sotji.

Christopher Bengtsson kommer däremot åter från Södertälje, och Edwin Hedberg är fit for fight igen.

– Edwin är på ingång. Han står där inne och är sur för att han inte får vara med i dag, säger Anders Forsberg med ett leende.

Forsberg var av förklarliga skäl belåten efter segern mot HV 71.

– Jag tycker att vi gör en bra match. Från början är HV bättre, men vi får utdelning på ett sätt som vi inte har fått tidigare under säsongen och får gå i från och ha en 2–0-ledning. Jag kan inte ens komma ihåg när vi hade det senast efter en period. Sedan får vi göra trean och får marginal att spela på hela tiden.

Mer läsning

Annons