Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målkungamötet

ÖRNSKÖLDSVIK. I kväll möts regenterna.
Målkungarna alltså; Modos Peter Högardh mot Färjestads Jörgen Jönsson.
Och det blir inte bara målkungarnas afton. Det nya hockeyåret inleds med en riktig smällkaramell. Tabellettan mot trean.

Annons

Det vankas toppmatch i Kempehallen och även om det inte blir lika folkligt som mot Timrå senast kan man räkna med lapp på luckan. Och Peter Högardhs kanonform sitter i. Han är så vass att han inte ens själv kan hitta bortförklaringar för att tona ner förväntningarna:
Nej, det är inget att hymla om. Jag har aldrig varit bättre än vad jag är just nu. Det är bara att njuta av stunden och göra så bra ifrån sig som möjligt.
Senast lagen möttes i Kempehallen vann Färjestad med 3-1, men senare blev Modo historiskt då Brithéns gäng var det första laget att slå värmlänningarna (4-2) i den mäktiga Löfbergs Lila Arena.
Så även om Färjestad är favoriter finns det ingen i kvällens motståndargäng som tar lätt på uppgiften.
Jörgen Jönsson är inte ens förvånad över Modos tredjeplats och starka första halva av seriespelet:
Nej, inte ett dugg. Vi möttes på försäsongen och redan då förstod jag att Modo skulle få ett starkt lag. Jag är inte överraskad.
Peter Högardh och Jörgen Jönsson delar ledningen i eltiseriens målliga med 17 mål vardera. Och det finns annat som målsprutorna har gemensamt. Nämligen Rögle laget som Peter Högardh representerade innan han flyttade norrut. Föreningen som är Jörgen Jönssons moderklubb.
Men duon fick aldrig tillfälle att spela med varandra.
Jo, förresten i en välgörenhetsmatch i Halmstad, berättar Peter.
Vad är det som gör Jörgen Jönsson till en så duktig ishockeyspelare?
Jag har ingen koll på motståndarna, men det måste vara fysiken, spelsinnet, balansen. Han har allt.
Och Jörgen, då. Vad vet du om Peter Högardh?
Inte mer än att han bland annat spelat i Rögle och Frölunda. Och att han förmodligen gör sin absolut bästa säsong.
Det står utom all tvivel. Det vände rejält för 25-årige Högardh när han placerades i samma kedja som Magnus Wernblom och Mikael Wahlberg.
Trion sammanfördes den 1 november hemma mot AIK. Sedan dess har det blivit 17 matcher och på dessa har Peter noterat 14 mål och 11 målgivande passningar. Totalt har trion gjort 52 poäng på 17 matcher. Under de senaste 17 matcherna har Modo tagit tio segrar, vunnit två av tre straffläggningar, förlorat en match i sudden death och endast tre förluster.
Peter Högardh leder inte bara målligan. Han toppar även poängligan med Mikael Wahlberg på andra plats. Jörgen Jönsson är trea med 29 poäng (17+12) och skadade Wernblom parkerar på plats 18.
Det är alltså laddat för skarpskytte i kväll och det skulle inte förvåna om Peter Högardh skjuter hål på Färjestad. Det han lyckades med senast i Karlstad.
Och det finns ju en till som är målsugen. Jörgen Jönsson:
Jag blir nöjd i kväll om jag gör lika många mål som Högardh.

ULF EKLUND
SÖREN HÄGGKVIST


SPORTEN

Mer läsning

Annons