Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målkalas av Sollefteå GIF

Annons
Målkalas av Sollefteå GIF

Först kommer ingenting, sedan ingenting och så allting på en gång..... Det handlar om Sollefteå GIF, som efter två mållösa matcher på raken skåpade ut Junsele med 5-0 (4-0) på Nipvallen. Detta sedan Giffarna slagit knockout på motståndarna redan i matchöppningen med 3-0 på 17 minuter efter ett äkta hat trick av Andreas Näsmark.

-En viktig seger för oss efter två kryssfighter och jag tycker vi gör en riktigt bra match. Speciellt i första halvlek där vi presterar en rörlig och initiativrik fotboll och flera verkligt snygga mål analyserade SGIF-tränaren Conny Uppling.Ett taggat Sollefteå startade på högsta växeln och Junsele hamnade tidigt under press. Giffarnas större rörlighet och förmåga att komma runt på kanterna och spela på ytorna bakom Junseles backlinje rev upp stora hål i motståndarförsvaret. Redan efter åtta minuters spel var beredd att notera 1-0 när Andreas Näsmark kom helt, men "chippen" gick rakt på JIF-målvakten Jörgen Åkerlund. Men det skulle komma mycket mer från "Ante" Näsmark den här kvällen... Tre minuter senare iscensatte Sollefteå ett mönsteranfall på högersidan och via Daniel Persson och Patrik Johansson gick inlägget mot bortre stolpen där Andreas Näsmark följde med upp och satte bollen i nät. Tre minuter senare ökade "Ante" på till 2-0 efter snyggt förarbete av Thomas Näsholm och Fredrik Westlin. I det läget var hemmadominansen total och det dröjde bara till den 17:e minuten innan Andreas Näsmark fullbordade sitt äkta hat trick genom att göra 3-0. Efter en stunds stiltje kunde sedan Mats Pettersson öka på till 4-0 strax före paus. Där var förstås matchen över och den andra halvleken blev också tämligen avslagen och spelmässigt klart sämre. Sollefteå passade på att byta en hel del spelare, men kunde ändå putsa upp segersiffrorna till 5-0 när Thomas Näsholm frispelade Patrik Johansson som helt fri i straffområdet inte gjorde något misstag.Sollefteå höll nollan för tredje matchen i följd, men det mest positiva var nog ändå att anfallsspelet och målskyttet lossnade för Nipstadsgänget. Backlinjen med Daniel Persson, Kristoffer Almqvist, Peter Andersson och Fredrik Westlin helt prickfri matchen igenom. På mittfältet dominerade Andreas Näsmark och Thomas Näsholm och i anfallet verkar Patrik Johansson vara ordentligt på gång igen.Ett skadedrabbat Junsele orkade helt enkelt inte stå emot den här gången.

-Nej, tyvärr fick vi precis den start vi inte ville ha och sedan orkade vi inte lyfta upp spelet sade tränaren Eine Styf. Mittbacken Daniel Styf och Sven-Ingvar Olofsson var de som märktes mest och bäst i västragänget den här kvällen.Sollefteå GIF - Junsele IF 5-0 (4-0)

Målen: 1-0 (11) Andreas Näsmark, 2-0 (14) Andreas Näsmark, 3-0 (17) Andreas Näsmark, 4-0 (44) Mats Pettersson, 5-0 (49) Patrik Johansson.

Domare: Joakim Kallin, Sollefteå.

Publik: 100.Mer läsning

Annons