Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malin sjua i NM

VIERUMÄKI. Sjua både i kortprogrammet och friåkningen. Malin Hållberg-Leuf gjorde vad man kunde kräva i NM i konståkning.
– Jag är jättenöjd, säger hon.

Annons

Även om en skada tvingada Jessica Söderlind att tacka nej var Örnsköldsviks konståkningsklubb alltså representerat vid Nordiska mästerskapet.
Och trots kort varsel gjorde Malin Hållebrg-Leuf en stark insats i finska Vierumäki.
Det har i alla fall inte inverkat negativt, säger 22-åringen.
De största chanserna fanns i det obligatoriska kortprogrammet, där piruetter Hållberg-Leufs specialitet har stor betydelse. Och trots ett misslyckat hopp kom hon sjua och försvarade sin bronspeng från SM genom att bli tredje bäst av de svenska tjejerna.
Än mer glädjande var kanske gårdagens fria program. Även här slutade Malin Hållberg-Leuf sjua av de elva startande, men överträffade sig själv i utförandet. Till exempel satte hon för första gången en trippel toe-loop riktigt rent.
Ja, den gick bra. Tidigare har jag vridit foten lite vid nedslaget, men nu fick jag till en perfekt rotation.
Sett till storleken och klassen på startfältet var fjolårssäsongens Universad den främsta tävling Hållberg-Leuf deltagit i, men hon rankar ändå NM snäppet högre. Och det var inte bara Malin själv som var nöjd med insatsen.
Hon gjorde vad man kunde förvänta sig i det här sällskapet, säger tränaren Kate Tjällman. Att åka NM är lite av en psykisk pärs.
Efter säsongen höjdpunkt väntar nu några tävlingsfria veckor innan Malin Hållberg-Leuf åker till Luxemberg för att på nytt mäta sig mot internationellt motstånd.

GUSTAF HÖÖK

Mer läsning

Annons