Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malin överraskade med brons på SM

Växjö. Malin Hållberg-Leuf överraskade storligen vid helgens SM i konståkning i Växjö. Efter flera års framskjutna placeringar fick hon nu göra sitt livs tävling, som belönades med ett SM-brons.

Annons

Korta programmet började utmärkt. Allt flöt bra. Piruetterna var utmärkt utförda, tempot bra och hopptekniken satt på plats. En smärre hoppmiss tillät hon sig men med programkomposition av klass kompenserade misstaget.
Resultatlistan med Malins namn på tredjeplats efter första dagen gav var en trevlig läsning sett ur ÖKK:s ögon.
En titt på resultatlistan gjorde dag två spännande.
Göteborgskan Klara Bramfelt och Anna Lundström från Stockholm, två tjejer med EM- och VM-erfarenhet, toppade och var relativt klara förhandsfavoriter till de två ädlaste medaljerna, efter att ÖKK:s Jessica Söderlind drabbats av ryggproblem den senaste tiden.
Kampen om bronset innefattade Malin och tre ytterligare åkare. Dessa tre gick ut före Malin och två av dem fixade flera bra hopp med hög svårighetsgrad. Malin hade därmed ett extra tryck på sina axlar, väl medveten om att hennes insats måste bli en fullträff, för att hon skulle ha chansen att behålla sin plats.

BENEN VAR INTE BORTA
Det var nervöst före, men jag kände att benen inte var borta så det kändes faktiskt ganska bra före, berättar Malin.
Med stor inspiration intog hon isen. SM:et hade samlat en stor publik, som tydligt tände under Malins åk. Hon gjorde sig förtjänt av alla ovationer och lyftes tempomässigt ett snäpp av att publiken inspirerat klappade i takt till de spanska tonerna i hennes musik.
Inget fall, några hopp högre än vanligt, supersnabba piruetter, ett flyt som få får uppleva - och sedan belöning med flera domarpoäng på 4,7.

NÄRA SILVRET
Det var med andra ord Malins dag. Marginalen upp Klara Bramfelt som hamnade på silverplats, var inte heller så stor. När det gick upp för Malin att hon skulle få en bronsmedalj hängd runt halsen, strålade hon själv som om det handlade om ett guld.
Det var oväntat, men välförtjänt och efter insatsen helt solklart, bedömer en av hennes tränare Petra Lundqvist.
Den hårda målinriktade träningen har givit resultat. Malin är en idrottstjej uti fingerspetsarna, hon är ödmjuk och kan träna hur mycket som helst. Därför gläds nog hela konståknings-Sverige med henne nu, fortsätter Petra.
Jessica Söderlind, som tillhör konståkningslandslaget, har dragits med en ryggskada ett tag. Hon startade med ett mål i sikte, att försöka ta sig vidare till Nordiska Mästerskapen om en månad. Hennes kortprogram gick inte så bra. Det var ovisst in i det sista om hon skulle fullfölja tävlingen men valde att gå ner i svårighetsgrad för att lättare kunna genomföra sitt åk.

FÅR ÅKA NORDISKA
Jessica slutade på femteplats totalt och fick ett glädjande besked från konståkningsförbundet att hon blivit uttagen till Nordiska.
Anna Lundström blev den som tog hem titeln svensk seniormästarinna.
Även juniorerna gjorde upp om den svenska mästerskapstiteln. ÖKKs bidrag var Maria Tjäder med drömmen om att komma in bland de tio bästa och Sofia Florell med målet att hamna i mitten av det 24 flickor starka startfältet.
Maria började helgen lysande med en sjätteplats i korta. Också friåkningen gick bra. Hon fixade sina svåraste hopp på ett lysande bra sätt men missade några hopp hon normalt kan göra i sömnen. Tempot var ett av de bättre bland juniorerna. Drömmen om en tiondeplats gick i uppfyllelse och hon kunde därför känna sig helnöjd.
Sofia Florell fick också hon till ett bra kortprogram med en mycket fin dubbelaxel. Friåkningen gav bra utdelning för den kostnärliga delen. Hon slutade på 18:e plats.

SPORTEN

Mer läsning

Annons