Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målgalopper avgjorde

Svedjeholmen. Solänget bjöd på stor dramatik i samband med fredagens tävlingar. I två lopp i följd målgalopperade nämligen ”vinnarna” bort givna segrar. Och i den första V5-avdelningen var segerkusken så säker på förlust att han lämnade banan innan resultatet kom.

Annons

Formkusken John Östman ramade in gårdagens V5-omgång på Solänget. Och det var stor dramatik med i bilden.
I den första avdelningen såg storfavoriten Mr Last slagen ut hela upploppet ned, men skenet bedrog och den ärlige springaren släppte aldrig Sherwood Hood förbi sig. Mr Last är en fin häst som inlett klart lovande. Tog nu fjärde segern i åttonde starten och blir en fin PR-häst för John Östman.
Omgången såg länge ut att bjuda på en ren favoriparad sedan Anders Bisa och Ripål svarat upp till spelarnas förtroende. men så höjde Zandi Fargo värdet en del i den fjärde rundan innan skrällvinnaren Micke Pershing storstädade i finalen. Trots ett perfekt lopp såg Lyckselehästen inte som någon vinnare, förrän Linda Magic snöplig slängde sig i galopp kort före mål.
Otroligt hur det kan lösa sig. Men det var stenhårt igen, så jag sa till ägaren att vi måste skynda oss ut på stallbacken. Det gick ju bra förra gången, skrattade John och påminde om hur han även lämnade banan efter segern med Mr Last.
Micke Pershing såg nu till att endast elva kuponger överlevde hela omgången, detta till ett värde av vardera 13 223 kronor.
Östersundsamatören Stig Engstrand hade långt hem, men resan underlättades av en snygg dubbelseger. Satte dit debuterande Riman i lopp 1 och vann säkert med Ripål i V5-3.
Hemmalärlingen Marie Sjöberg vann igen. Nu satte hon lite turligt dit nyförvärvet Great Trottinglady, i årets andra seger i andra starten.
John Östman avslutade sedan tävlingarna genom att leverera kvällens tredje vinnare. Lass Quetta liftade med bakom ledaren och störtdök till knapp seger efter sen lucka.
Bo Månsson

SPORTEN

Mer läsning

Annons