Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mål i rätt mål, Anundsjö

Bredbyn. När Anundsjö är i farten i mellersta trean blir det mängder med mål.
I lördags kom de i rätt mål.
Efter 16 baklängesmål på
fyra matcher tog Anundsjö
säsongens första trepoängare. Det blev 5-2 (1-1) mot IFK Sundsvall hemma på Olympia.

Annons

Bredbyngänget hade bara tagit en poäng innan lördagens match och segern var mycket välbehövlig. Anundsjö svarade för en stark andra halvlek och prickade in tre mål på en kvart.
Vi är på väg att hitta spelet och förhoppningsvis kan det här medföra att vi får igång ett lugnare spel, sa Anundsjötränaren Yngve Persson.
Gav aldrig upp
Anundsjö plockade fram kämpatakterna. För att hitta tillbaka till spelet krävs det att samtliga på banan fightas. Och det gjorde Anundsjö mot IFK Sundsvall, som var obesegrat innan den här matchen.
IFK hade ett bättre genomtänkt spel, var skickligare i passninsspelet, men Anundsjös hetare vilja fällde avgörande. Anundsjö gav
aldrig upp, trots underläge med
både 0-1 och 1-2.
IFK Sundsvall tog ledningen
efter fem minuter. Anundsjö slarvade på mittplan och gästerna ställde om snabbt. Först efter 35 minuter skapade Anundsjö sin första målchans. Mittbacken Jens Stenbergs långboll hittade fram till Henrik Näsström som sprang sig fri. Henrik lyfte bollen över en
utrusande målvakt, men den passerade strax utanför målvaktens högra stolpe.
Henrik revanscherade sig snabbt. Fyra minuter senare satte han dit foten nära mål efter ett lågt vänsterinlägg av Magnus Westman.
Andra halvlek hade knappt börjat innan IFK enkelt fick göra
2-1. Andreas Lindberg och mittbacken Mats Norberg får ta på sig det målet. De var inte tillräckligt bestämda och IFK:s Yonas Bergman slog in bollen från nära håll.
Glädjande för Anundsjö var att kvitteringen kom nästan omgående. Jens Stenberg följde med i
anfallet och fick bra träff. IFK Sundsvall hade sedan ett ribbskott, men efter Pär Byströms 3-2-mål var Anundsjö det starkare laget.

ISKALL LOBB
Snabbe Pär fick en långboll att jobba på och IFK-försvararen fick inte grepp på Pär som iskallt lobbade bollen över en utrusande målvakt. När drygt tio minuter var kvar visade Pär sin farlighet igen. Han vände bort en försvare och fälldes av målvakten innanför straffområdet. Straffen slog Oskar Westberg säkert i mål.
Det var en solklar frilägesutvisning på målvakten, sa Yngve Persson.
Det är bara att hålla med, men det gjorde inte domaren. Yngves protester gav honom en plats på läktaren.
Anundsjös bäste spelare, anfallaren Henrik Näsström, avslutade målskyttet med ett lågt och välplacerat skott.

FÅR LUGN OCH RO
Magnus Tällberg jobbade bra på innermittfältet i Anundsjö. Anfallaren Henrik Näsström, två mål, är redan nämnd. Hans anfallskollega, Pär Byström, var inblandad i två mål och är guld värd för Anundsjö med sin snabbhet.
Oskar Westberg och Henrik Jonsson kan betydligt bättre. Henrik har dock haft problem med pollenallergi. Nu när trepoängaren är bärgad får laget mer lugn och ro och då kan tekniska spelare som Oskar och Henrik kliva fram på mittfältet.

SÖREN HÄGGKVIST

Mer läsning

Annons