Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magnus Jonsson fick en fin start på juniorcupen

Annons
Magnus Jonsson fick en fin start på juniorcupen

Magnus Jonsson, Sollefteå, fick en perfekt start när juniorernas Rossignol Cup på skidor igår gick igång med ett kortlopp över 2,5 kilometer klassiskt. Magnus kom femma i den sprinterbetonade stakåkningen. Femma av 77 startande.

- Ett bra formbesked. Stakning har av tradition inte varit min grej, därför är jag mer än nöjd med resultatet, kommenterade sollefteååkaren.Mattias Nilsson, Östersund, vann loppet i utklassningsstil. Han är klasskompis med Magnus Jonsson vid skidgymnasiet i Sollefteå. Jämten var 8,24 sekunder före tvåan Daniel Richardsson, Lucksta. En hel evighet i de här sammanhangen...

Men Magnus Jonsson får alltså klart godkänt för sin insats. Han gjorde sin säsongpremiär förra helgen i Graninge. Nu var det dags för ett nappatag med svenska junioreliten. Och Jonsson är tillbaka i toppen. Detta efter ett helsvart fjolår, som blev förstört av sjukdom och skador.

- Jag hoppas mycket på dagens tvåmilslopp. Distans över både klassiskt och i fri stil brukar passa mig.

Kom ihåg att Magnus Jonsson vann ett liknande lopp i Skellefteå för två år sedan. Då var det masstart och 30 kilometer skate. Idag masstart och 20 kilometer klassiskt.

- Disciplinen spelar ingen roll. Jag klarar båda, säger Magnus och andas självförtroende.

Han får också starta i främsta led i tävlingen, där 160 aktiva finns på startlinjen, nu handlar det om Junior-VM-test i H17-20.

Gårdagens störste favorit fick dock bli kvar hemma i Sollefteå med migrän. Fredrik Byström fick en kraftig huvudvärk i onsdags kväll, en åkomma som inte ville släppa. Kanske kan han bli kvitt problemet och i så fall ställa upp i sprintloppet på söndag.

Klubbkompisen Fredrik Uusitalo blev femte man i H17-18 och knep lika många cuppoäng han med. Även han får därmed starta i första led i dagens lopp - resultaten från igår låg som grund för seedningen av tvåmilens startlista.

På damsidan var Anna Byström, Sollefteå, sjätte tjej i D17-18.

- Hyfsat, men inte bra. Jag har högre målsättning än så, kommenterar Anna.

Tjejernas VM-test går över 10 kilometer klassiskt och här kommer 100 till start när fältet släpps iväg idag på förmiddagen i Jörn, 7,5 mil utanför Skellefteå, där snötillgången är bättre än ute vid kusten.

Per Hansson

Mer läsning

Annons