Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lustig kan spela från start

Landslagsbacken Mikael Lustig, som skadade foten för en knapp vecka sedan, kan spela kvällens VM-kvalmatch i fotboll mot Irland.

Annons

Det är mycket som är nytt i Sveriges startelva.
Mittbacksparet Mikael Antonsson och Per Nilsson har aldrig startat en tävlingsmatch tillsammans. I mittförsvaret är Jonas Olsson petad och Andreas Granqvist avstängd.
De centrala mittfältarna Anders Svensson och Albin Ekdal gör också sin första tävlingslandskamp ihop och har förpassat Kim Källström och Pontus Wernbloom till bänken.
Den 37-årige Svensson, som tangerar Thomas Ravellis landskampsrekord (143), har inte varit i en svensk startelva i en tävlingsmatch sedan juni 2012.

– Vi tror att Anders (Svensson) med sin rutin och bollskicklighet ska passa bäst – ihop med Albin (Ekdal) och mot detta motståndet, säger spelaransvarige Marcus Allbäck i en intervju på fotbollförbundets webbplats.
Allbäck säger också att han tycker att Ekdal gjort det bra sedan han kom in i landslaget.
– Han har varit på väg in i vårt landslag under en lång tid och Erik (Hamrén) har betonat att det varit jobbigt att inte ta ut honom då det tidigare funnits andra som varit före. Nu har han traskat om dem.
När det gäller mittbacksparet säger Allbäck att han och Hamrén tror att de ska komplettera varandra bra.
– Per (Nilsson) har styrkan och är van vid tufft spel från Bundesliga, men han är ändå väldigt följsam. Anton (Mikael Antonsson) är också väldigt följsam och snabb och smart att läsa spelet. Vi tror att de är de bästa för dagen.

Här är Sveriges startelva (4–4–2): Andreas Isaksson – Mikael Lustig, Per Nilsson, Mikael Antonsson, Martin Olsson – Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Anders Svensson, Alexander Kacaniklic – Zlatan Ibrahimovic, Johan Elmander.

Mer läsning

Annons