Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Luleå blev för svåra – igen

LULEÅ. Ingen sa det rakt ut, men de flesta i Modos omklädningsrum undrade:
”Var pucken över mållinjen?”
Domaren Peter Andersson fick uppgiften att så var fallet – det hjälpte Luleå till 1-0 i kvartsfinalserien mot Modo.

Annons

– De där bilderna hade jag velat se, sa Modomålvakten Peter Hirsch efter matchen. Jag trodde pucken tog i stolpen och att jag sedan la handsken innan den var i mål.
Det där är emellertid inget som vi får veta sanningen om. Målbilderna inte till för beskådning i efterhand av andra än de som är satta att sköta jobbet.
Hur ologiskt som helst.

PISKAR UPP STÄMNINGEN
I Norrbotten gör en tidning mycket för att piska upp stämningen i kvartsfinalmötet. På förhand har det hetat att det ska utkämpas ett slag om Norrland. Och ser man till det som hände i den första av maximalt sju matcher så blir det nog just ett slag.
Modo och Luleå stötte ju på varandra i slutspelet den förra
säsongen också, och då vann Luleå med 4-3 i matcher efter det att laget haft ledningen med 3-0.
Modos idé i Delfinen var att sätta press på Luleås tröga backar, samt att försöka vända spelet blixtsnabbt i mittzonen när tillfällen gavs.
Åtminstone i det första fallet funkade planerna perfekt. Gång
efter annan hamnade hemmalaget i trubbel i den egna zonen, där det drälldes flitigt med pucken. Modo gick till vila med bara 1-0 i ryggen; det borde varit större siffror.
I den andra var Luleå som ett nytt gäng och kvitterade rättvist sedan Richard Lintner slarvat i Modos zon.
I slutperioden var det en ny spelvändning som resulterade i Modos
ledningsmål. Tommy Pettersson spelade fram Mikael Pettersson, som drog Daniel Henriksson innan han enkelt satte pucken i nät.
Då talade det mesta för att
Modoiterna skulle få en kanonstart på kvarsfinalen.

MÅLKAMERAN HUVUDROLL
Så kom det här med målkameran. Luleås Shayne Toporowski sköt ett stolpskott och sedan blev pucken liggande bakom Hirsch. Ingen
annan Luleåspelare var framme på pucken, utan om den var inne så var ett självmål av Hirsch.
– Jag hörde det bekanta stolpljudet, sedan vet jag inte, kommenterade Hirsch.
Luleå gjorde en tapper insats. Modo tog ut Hirsch och spelade på slutet, när två hemmaspelare satt utvisade, med sex utespelare mot Luleås tre.
Men något 3-3-mål kom inte.
– Vi gjorde som vi hade planerat i sex mot tre, förklarade Modos tränare Jim Brithén på presskonferensen efter matchen. Vi fick ju Richard Lintner på skott, men det ville sig inte i dag.
Lagen känner varandra utan och innan, så det finns onekligen en del som tyder på att resten av matchserien kommer att se ut på liknande sätt.
Modo ska satsa på att störa det tröga Luleålaget, medan Luleå å sin sida måste inrikta sig på att förstöra det mesta av det som Modo hittar på.
I den första perioden var spelarna så griniga att domaren Peter
Andersson höll på att blåsa sig blå i ansiktet. Då såg det ut att bli riktigt otrevligt, men det blev inte värre. Andersson fick ordning på spelarnas humör, och klarade matchen bra.

UT FÖR KORKADE TILLTAG
I ett slutspel håller det inte heller att fara omkring och dra på sig utvisningar för korkade tilltag. Spelarna behövs på isen om man tänkt sig få vara med i semifinal.
Centern Stefan Öhman åkte på en ful knuff av en Luleåspelare och tvingades utgå, och när en annan center, Miroslav Hlinka, satt utvisad tio minuter så hade Brithén problem med laget.
Hirsch bra i målet, och i morgon blir det väl Tobias Lundström som vaktas kassen. Andreas Pihl störst och starkast i en bra beckbesättning, däräven Pierre Hedin skötte sig.
Framåt gnuggade Mikael och Tommy Pettersson på bra. De har användbara kunskaper nu när det gäller att ännu bättre störa Luleåspelare i SM-kvartsfinalen.

HASSE TAVÉR

Mer läsning

Annons