Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lovade seger och vann

Svedjeholmen. Det bjöds åter på flera dramatiska och spännande slutstrider när Solänget avgjorde gårdagens DD-omgång. När snöröken slutligen skingrats kvarstod endast tre kuponger med fem rätt. Dessa var då värda hela 354.460 kronor och vinnarna har främst Ulf Bäckman att tacka för degen.

Annons

Tyvärr glest på publikplats denna kväll. Hög klass på tävlingarna räckte inte för att konkurrera med miserabelt blåsväder i dessa OS-tider. de som trots allt fanns på plats fick i alla fall avnjuta en trivsam travkväll med flera goda prestationer.
Ulf Bäckman satt inne med flera fina segerchanser under kvällen. Började dock kvällen med att bränna kvällens största favorit Corny Key. Denne kom inte till önskepositionen i spets och fick ett fruktansvärt tungt lopp. Var också lite entömd och inte som bäst för dagen.
Klasshästen Pleasant Winner debuterade i ny regi och svarade för en heroisk insats.
Tryckte sig till spets efter en våldsam öppning och varvade på smått vansinniga 13,0. Höll strålande men kunde inte svara spurtstarke Black Power L.G. som fick precis den resa han skall ha.

KENNETH LOVADE SEGER
Sedan satte Ulf Bäckman dit Ocean Hornline i avdelningen två innan han avslutade V5-raden genom seger med Zandi Fargo som dirigerade händelserna från start till mål.
Innan tävlingarna invigdes det nya föreningshuset på stallbacken. Invigningen förrättades av Åke Sundqvist och samtliga närvarande kunde konstatera vilket fantastiskt arbete som helt på ideell basis ligger bakom bygget.
Hemmatränaren Kenneth Karlsson närvarade och avtvingades ett tips inför hela församlingen. Jag vinner med Minisilver, lovade Karlsson, som sedan höll sitt ord. Minisilver är en liten knatte med utrustad med ett stort fighterhjärta. Det blev hårt i mål men den korta nosen var längst den här gången. Jan-Erik Erikson levererade en praktfull skräll i den första DD-avdelningen.
Toppstammade Optimal Scoop visade inget av värde under fjolåret men nu verkar han vara på väg att släppa till. Med årsdebuten överstökad var han i alla fall segermoden och segern togs slutligen ganska enkelt.

FÖRTIDSSPEL PÅ V3
Som vi anade kan man snabbt konstatera att förtidsspelet på V3 kommer att bli en guldgruva för banbesökarna. Omsättningen nu storfina 137.780 kronor och den rätta raden inte allt för svårfunnen.
Betrodda Zandi fargo inledde med att sätta värdet till låga 26 kronor. 12-taggaren Timon är mycket kapabel och trots att det varnats för honom på förhand sprang värdet upp i 1.275 kronor innan Malört fastställde utdelningen till fina 11.481 kronor. Nio andelar kvar och vi minns att totala V3-omsättningen förra tävlingsdagen uppgick till ynkliga 7.990 kronor. Skillnad det! B-O MÅNSSON

SPORTEN

Mer läsning

Annons