Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljuvliga revanschen

ÖRNSKÖLDSVIK. 4-0 är ett styrkebesked och en smäll som hörs långt upp i Norrbotten.
I går var det inget snack. Modo dundrade ut Luleå och har övertagit ledartröjan i ”Slaget om Norrland”.
Och Miroslav Hlinka myser.

Annons

Hockeykriget del fyra fick en liknande öppning som i tidigare holmgångar. Modo på alerten och rappa i anfallszon mot ett Luleå som behöver betydligt längre tid för att få igång sina cylindrar.
Det var spelövertag för hemmalaget i tre perioder med ytterst få undantag. Ändå blev det nervdaller och det var först när matchens store aktör, Miroslav Hlinka, smällde in 3-0-pucken som luften gick ur gästerna.

RAPPARE OCH ROLIGARE
Jag är glad över att jag fick se mer frejdighet och entusiasm. Möjligen har vi tidigare haft en släng av prestationsångest, sa Jim Brithén och såg oerhört belåten ut.
Det hade han sannerligen anledning att vara. Modo var mycket rappare och roligare i jämförelse med ett ganska trögt och uddlöst Luleå, vilket inte minst skottstatistiken efter två perioder skvallrade om.
Mattias Weinhandl och Joakim Lindström är ett forwardspar som allt mer utmärker sig som ett tungt Modo-vapen. Den duon förtjänar massor av beröm, men den som snor rubrikerna en dag som denna är tveklöst Miroslav Hlinka.

INTE POPPIS I LULEÅ
Den slovakiske centern gjorde en drömmatch i går kväll. Han var klok i defensiven, smart och lurig offensivt och smekte med sig pucken samtidigt som han gång efter annan gled igenom Luleå-försvaret.
Hlinka som i Norrbotten utmålats till den värste döende svanen, en filmare av rang fick sin gruvliga revansch i Kempehallen. Alla som tvivlat på att han kan spela stor ishockey fick sig en rejäl tankeställare.
För Modo-supportrar ett ljuvligt huvudbry.
3-0-målet, raketen som via ribban fräste in bakom målvakten Daniel Henriksson, fullbordade en stålande individuell insats.
En perfekt passning för ett slagskott. Det var bara att kruta på, sa Miro om sin jättekanon som inte ens TV-bilderna kunde återberätta.
Projektilen är ytterligare ett bevis på att Modos sympatiske slovak borde ladda bössan oftare.
Ja, kanske det. Jag får ofta höra att jag borde skjuta lite mer. Och nu har jag ju en ny kanonklubba, fortsatte Hlinka och njöt av eftersnacket i omklädningsrummet.
Du anklagas för att försöka filma fram utvisningar. Känns det här som ett perfekt svar på tal?
Det kan jag inte neka till. Jag har gjort dumheter och jag är ärlig nog att erkänna att jag spelade över vid ett tillfälle i Luleå senast. Men det var en gång, i övrigt så tycker jag att de spelade som gladiatorer med många höga klubbor och armbågar. Det var det som gjorde mig förbannad.

NU BLIR ALLT RÄTT
Så arg att han uppenbarligen tappade omdömet vid ett tillfälle. Men i går efter slutsignalen var han, av kända skäl, betydligt muntrare. Miroslav Hlinkas bästa match i Modo-tröjan kunde inte komma lägligare och han är inställd på en ny knallhård fight i morgon.
Vi har haft ganska lätt för Luleå under säsongen, men redan innan kvartsfinalserien drog igång var jag övertygad om att det skulle gå till minst sex eller sju matcher.
Efter Modos övertygande 4-0-seger och Hlinkas uppvisning vet vi.
Han får rätt även där.

ULF EKLUND

Mer läsning

Annons