Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lehtinen kommer

ÖRNSKÖLDSVIK. Som ÖA-sporten tidigare berättat är finske backen Mika Lehtinen, 27, ett hett namn för Modo Hockey.
Nu är han mer än så. I går undertecknades ettårskontraktet.

Annons

Mika Lehtinen är 178 centimeter lång och väger 82 kilo. Han har under hela sin uppväxt tillhört TPS Åbo där han bland andra blivit hockeyuppfostrad av välrenommerade Vladimir Jursinov.
På meritlistan finns fyra landskamper och under Baltica Cup förra säsongen blev han nominerad till turneringens bäste back.
Modo Hockeys sportchef Bengt Hedin är nöjd med nyförvärvet:
Det blir mycket intressant med Mika i laget. Han är en passningssäker spelare som ofta spelar i
power play där han styr spelet från backplats. Mika kommer att tillföra oss erfarenhet och med sin spelskicklighet passar han in i vårt offensiva tänkande, säger Hedin som även kan räkna in en trotjänare till truppen.

INTE ALLS OROLIG
Anders Söderberg har nämligen skrivit på ett tvåårskontrakt och kan nu se fram emot sin tionde elitseriesäsong i klubben. En bruten handled stoppade den irrationelle forwarden efter jul och under slutspelet hade Anders svårt att ta en ordinarie plats i laget.
Nu hoppas han på en skadefri säsong.
Det blev inte mycket spel när jag kom tillbaka och jag har ganska länge varit inställd på att stanna i klubben. Det är trevligt att vi kommit överens, säger Anders som inte är orolig över Modos lagbygge:
Nej, det brukar alltid fixa sig och de som sköter värvningarna gör ett bra jobb.
Under stundande VM-turnering brukar pusselbitarna ramla på plats och kort efter mästerskapet brukar Modo Hockey presentera sina nytillskott. Klubben lämnar av tradition ytterst få kommentarer kring tilltänkta nyförvärv.
Det är dock ingen hemlighet att klubben försöker förstärka i försvaret. En duktig målvakt står högt upp på önskelistan, men det blir inte Tingsryds Ville Koivula som nyligen skrivit på för Skellefteå. Ej heller rutinerade stormålvakten Jarmo Myllys, som varit på kant med Espo Blues under en ganska lång period.

NYTT FRÅN BODEN?
Det måste bara vara ett rykte och inget annat. Jag pratade nyligen med Jarmo och han nämnde inte ett ord om Modo, säger en källa med god inblick i den förre Luleåkeeperns affärer.
Tobias Lundströms ersättare kan mycket väl hämtas från Norrbotten. Enligt vad ÖA-sporten erfar är Bodens målvakt Björn Bjurling ett intressant namn för Modo-ledningen. Bjurling har en bra säsong att blicka tillbaka på och många anser att den Stockholmsfödde 23-åringen nu är mogen för större uppgifter.

ULF EKLUND

Mer läsning

Annons