Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ledström dominerade

/
  • ÖMK:s yngling Ove Ledström dominerade när isracingserien kom till Norrköping i söndags.

Stefan Svensson och Niclas Kallin Svensson var i Ryssland på lag-VM. Då passade 16-årige Ove Ledström på att glänsa i Norrköping.
– Han var outstanding, säger lagledaren Lage Svensson.

Annons

ÖMK Rundbanas "familjeduo" med Stefan Svensson och Niclas Kallin Svensson var i helgen i ryska Togliatti och bärgade ett lag-VM-silver hem till Sverige.

Därmed inte sagt att isracingserien tog uppehåll på hemmaplan. Under helgen kördes två tävlingar, i Gävle respektive Norrköping, och mycket kom att handla om Ove Ledström.

ÖMK:s 16-åriga talang, som går i pappa Ulfs fotspår, fick en knackig inledning på helgen då hans motor havererade redan i första heatet.

– Motorn ska i sista sväng, det blev bara tvärstopp. Efter det fick han låna pappa Ulfs cykel, men den är högre än han är van vid och det blev en lite si och så tävling för honom, säger Lage Svensson.

Mot slutet av tävlingen testade Ove Ledström Tommy Flyktmans motorcykel och den passade bättre. Ledström var också den som såg till att ÖMK knep tredjeplatsen, då han vann den avgörande skiljeomgången mot Bollnäs.

Dagen därpå hade han fått låna en motor från Peter Jansson, lagledare i Vargarna från Norrköping, och med den på sin motorcykel var Ledström helt omutlig.

16-åringen vann alla fem heat han körde i.

– Han var outstanding och sopade rent. Han tog starterna och var väldigt pigg. I sista heatet tror jag han distanserade "Posa" (isracinglegendaren Serenius) med 20 meter, säger Lage Svensson.

Ledströms körning gav 15 poäng, vilket ledde till att ÖMK kunde vinna hela matchen i Norrköping. Med 32 poäng var de två poäng före tvåorna, Jämtarna, och tog därmed säsongens första seger i den nationella isracingserien.

Det återstår fyra deltävlingar och i totalen parkerar ÖMK på andra plats, tre poäng bakom just Jämtarna.

Mer läsning

Annons