Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteå ute efter Kalle Anka

/
  • Jessica Strömberg håller tummarna för att Sollefteå Skidor ska få arrangera Kalle Anka finalerna i tre år framåt med början nästa vinter.

Sollefteå Skidor har sökt och vill arrangera finalerna av Kalle Anka i längdskidåkning med början 2014 och ytterligare två år framåt.
– Vi hoppas på ett positivt besked från förbundet redan nu i december så vi kan börja förbereda oss och besöka Kalle Anka finalerna i Sveg i februari, säger Jessica Strömberg, utsedd som generalsekreterare i staben för Sollefteå Skidor.

Annons

För de här unga skidåkarna är Kalle Anka landets största tävling och startfältet brukar landa kring 300 åkare. Med dem följer ledare, släkt och vänner och i slutändan handlar det om väldigt mycket folk som kopplas till evenemanget.

Med andra ord skulle detta bli en stor apparat för Sollefteå Skidor och för näringslivet i staden.

– Det skulle vara riktigt kul om lyckades och fick arrangemanget och jag tror att vi har goda chanser. Vi är hungriga och det kan nog vara till sin fördel att vi, Remsle och Sollefteå, är en ny konstellation som här visar att vi vill något.

– Dessutom har vi en väldigt bra anläggning för tävlingarna på Hallstaberget.

Ångermanland brukar vara ett av de bättre distrikten i Kalle Anka och det kan ju knappast vara någon nackdel att man dessutom vet av erfarenhet att distriktets klubbar står högt i kurs även som arrangörer.

Kalle Anka är en distriktstävling där de samlar ihop poäng tillsammans. Ångermanland brukar normalt ställa upp med 20 åkare, fem flickor och pojkar i varje åldersgrupp, och det är väl ungefär där de flesta distrikten ligger i antal åkare.

Kalle Anka-tävlingarna har funnits i Sverige i många år, men aldrig någon gång arrangerats i Sollefteå.

Fotnot: I Kalle Anka tävlar de som är 13 och 14 år.

Mer läsning

Annons