Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöbrist stoppar skidpremiäreni Ångermanland

/

Ångermanland och i synnerhet kustbandet har fått mycket snö den senaste veckan och skidentusiasterna jublar förstås.
Men i vanligtvis snösäkra Junsele i västra Ångermanland är det snöbrist och där har arrangörerna av helgens Kebbesprint och Kebbestafetter tvingats kasta in handduken.

Annons

– Vi har så lite snö att det inte ens skulle räcka för att göra ett skidspår runt en fotbollsplan, berättar Stig Palmén i Junsele IF:s skidsektion.

De planerade Kebbetävlingarna i Junsele skulle vara startskottet på skidsäsongen i distriktet för våra längdåkare. En förhållandevis tidig premiär eftersom det normalt brukar vara sparsamt med snö den här tiden på året i Ångermanland, undantaget i västra där Junsele ofta är först ute och kan erbjuda åkbara skidspår.

Men nu när det behövdes som mest var vädergudarna inte med arrangörerna i Junsele:

– Det blir andra gången i rad vi ställer in. I våras två veckor efter Folksam Cup fick vi ställa in Tour de Kebbe på grund av regn och alltför mycket vatten som i sin tur gjorde att det var omöjligt att arbeta med den snö som trots allt fanns då.

– Nu har vi kyla så vi klarar oss, men tyvärr ingen snö, fortsätter Stig Palmén.

Junsele hade tidigarelagt Kebbehelgen genom att de ska arrangera Folksam Cup för tredje året i följd under vecka 11 i vinter och därefter fanns det inget utrymme för ytterligare åtaganden. Det här beslutet togs för några dagar sedan:

– Vi kollade av alla progonser för de närmaste dagarna och inte förrän på fredag (läs i morgon) skulle det komma snö.

Men dessvärre inte tillräckligt mycket eftersom det här handlade om sprint och stafetter och då krävs det brett start- och växlingsområde samt även ett brett upplopp.

Tävlingspremiären på längdskidor i distriktet blir nu istället nästa helg när Vårby arrangerar Decemberloppet på lördag och Remsle Skidor Hallstasvängen dagen därpå.

Mer läsning

Annons