Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidskyttarut i hetluften

/
  • Juniortjejerna som förstärkt I 21 IF, amerikanskan Tara Geraghty-Moats och estländskan Regina Oja, blir spännande att följa i vinter.

Nu ska I 21 IF:s och Anundsjö Skf:s skidskyttar ut i hetluften och mäta sig på nationell nivå.
Det är dags för säsongens första SWE-cup tävlingar och de avgörs det här veckoslutet i Östersund.

Annons

– Kul att det drar igång nu och sedan dröjer det inte länge förrän vi står som arrangörer för deltävling tre och fyra i cupen. Det blir i mellandagarna, 28-29 december, berättar Hans Nauclér, ordförande i I 21 IF.

Såväl I 21 IF som Anundsjö Skf kommer till Östersund med flera startande och det vittnar om att våra två ångermanländska skidskytteklubbar har det bra förspänt även bland ungdomar och juniorer.

Tävlingarna i Östersund har stort intresse och ett startfält som måste vara bland det största i den här cupens historia. Inte mindre än 170 skidskyttar är anmälda och bara det borgar för intressanta tävlingar.

Både I 21 IF och Anundsjö Skf har många duktiga ungdomar/junior som vi säkert kan förvänta oss en hel del av i vinter, men så här innan premiären och innan vi fått några kvitton alls så kan man inte bortse från att det blir särskilt spännande att följa två skyttar från Sollefteåklubben i Östersund.

Det är förvärvet från Estland, Regina Oja, som kommer att studera och tävla för I 21 IF de närmaste tre åren. Regina var med när klubben arrangerade SM i slutet av förra säsongen och visade då en enorm åkkapacitet i klassen 16 år. Hon var inte mindre än 1 minut och 20 sekunder snabbare i åktid jämfört med tvåan i loppet.

Ett annat utländskt förvärv är amerikanskan Tara Geraghty-Moats som också blir intressant att följa i premiären.

Mer läsning

Annons