Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nye skidbossen villjobba för ungdomar

/

Ångermanlands Skidförbund har fått en ny ordförande.
Roger Svensson, 52 år från Sollefteå, har tagit över ordförandeskapet i ett förbund som i sina discipliner står sig starkt gentemot andra distrikt i landet.

Annons

– Jag har varit engagerad i Sollefteå Alpina Klubb i närmare 20 och då är det klart att man brinner för det och även skidsporten över huvudtaget. Samtidigt vill jag vara med och jobba för att ge alla våra ungdomar bra förutsättningar, säger Roger Svensson.

Roger Svensson valdes in som ordförande för ett par månader sedan och det här veckoslutet avhandlar han ett möte i Sollefteå med sina styrelsekamrater.

– Eftersom jag är ny på posten är det tidigt att uttala sig för mycket. Men min uppfattning när jag gick in i det här var, och är fortfarande att Ångermanland är ett distrikt som är framåt och framgångsrika inom skidsporten.

– Det finns många klubbar, inte bara i våra städer utan även ute på landsbygden där de är aktiva, har många medlemmar och bra verksamheter.

På minuskontot nämner han att Sollefteå kommun har beslutat att avveckla alpina skidgymnasiet på GB-skolan.

– Det här påverkar hela distriktet som sådant. Det finns säkert de i Örnsköldsvik, Härnösand och Kramfors som vill gå på alpina skidgymnasiet, men inte flytta så långt bort.

– Kan man då erbjuda ett alpint skidgymnasium i Sollefteå behåller ungdomarna tryggheten genom att inte behöva flytta så långt från sina hemorter.

I förlängningen är Roger Svensson rädd för att det här medför att folk flyttar från landskapet. Att föräldrar flyttar med sina barn för att tillgodo se deras drömmar om att kombinera studier och utförsåkning på schemalagd skoltid.

– Bortsett från att det här beslutet övergår mitt förstånd ser jag fram emot att jobba för skidsporten i Ångermanland.

Mer läsning

Annons