Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anton uttagen till Tour de Ski

/

Sollefteå Skidklubbs Anton Lindblad är uttagen i landslagstruppen som får åka Tour de Ski med början 29 december i tyska Oberhof.

Annons

– Mitt största uppdrag hittills, säger Anton, självklart mycket glad över att få den här chansen.

– Det här hade man aldrig vågat drömma om innan säsongen började. Men det gick bra för mig under världscupen i Kanada och det var väl de resultaten som låg till grund för uttagningen, säger Anton som kommer att fira jul och träna i Göteborg för att sedan åka iväg med landsslaget 27:e december.

Om en dryg vecka drar den sjunde upplagan av Tour de Ski i gång i tyska Oberhof. Den 6 januari avslutas touren på toppen av Alpe Cermis i Val di Fiemme. En nyhet är att en etapp avgörs i Schweiz, på nyårsdagen står Val Müstair värd för en sprint.
Sverige skickat totalt 14 åkare, 6 damer och 8 herrar. Bland annat får 22-årige Lindblad sällskap av världscupledaren Emil Jönsson, som först inte tänkt ställa upp i touren, och Marcus Hellner.
– Jag känner mig pigg och i bra form. Allt fokus är på touren. VM får bli en senare fråga. Jag tror att tävlingen kommer att avgöras i sista backen och hoppas kunna vara med och kriga om segern, säger Marcus Hellner i ett pressmeddelande.
– Vi ställer upp med ett starkt svenskt lag och jag tror att några av våra åkare kommer att sälja sig dyrt. Det blir en rejäl kraftmätning, men vi är laddade och tända på uppgiften, säger förbundskaptenen Lars Öberg.


Truppen
Damer
Charlotte Kalla, Piteå Elit
Anna Haag, IFK Mora SK
Jennie Öberg, Piteå Elit
Emma Wikén, Åsarna IK
Lisa Larsen, Sundbybergs IK
Sara Lindborg, Falun-Borlänge SK

Herrar
Emil Jönsson, IFK Mora SK
Johan Olsson, Åsarna IK
Marcus Hellner, Gellivare Skidallians
Anders Södergren, Hudiksvalls IF
Anton Lindblad, Sollefteå SK
Daniel Richardsson, Hudiksvalls IF
Lars Nelson, Åsarna IK
Calle Halfvarsson, Falun-Borlänge SK

Mer läsning

Annons