Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslagsman hjälper Haik idag

/
  • Stefan Nordén, 44, sluter cirkeln i Haik.
  • Far och son Nordén. Pappa Hans,

För drygt 20 år sen fick Hans "Kruska" Nordén en lapp undertecknad av sonen Stefan.
– Det var när jag gick över till Selånger som jag lovade att avsluta i Haik. Nu kan han kasta den där lappen han visat mig varje jul, skrattar Stefan Nordén, 44, inför dagens comeback i Division 1-derbyt mot just Selånger.

Annons

Stefan Nordén har en gedigen bandykarriär bakom sig. Han har representerat flera klubbar i Elitserien och har även ett flertal landskamper på sitt CV.

Senaste säsongen spelade han för Vetlanda BK, hans fjärde sejour i klubben för övrigt.

– Vi gjorde en hyfsad säsong och kvalade oss kvar, men för mig slutade det på ett trist sätt redan i november. Jag skadade ett ledband i ena knät och kände sedan ingen motivation till att rehabträna mig tillbaka. 2011 var ett tungt år på många sätt, berättar 44-åringen som just bytt om för att träna ytterligare ett pass med Härnösands AIK under julvistelsen hemma i Härnösand.

Men Sporten kan avslöja att det blir mer än bara gästspel på träning.

Till dagens viktiga toppmatch på Högslätten mot Selånger kommer Stefan Nordén, 44, att finnas ombytt och med på laguppställningen.

– Jag är glad att jag fått chansen att fullfölja det jag lovade min pappa när jag skrev på för Selånger SK i början av 1990-talet. Att jag skulle komma hem och avsluta karriären i Haik, om än bara för en match.

Pappa Nordén fick det skriftligt löfte av sin son. En lapp som dykt upp så fort Stefan hälsat på hemma i Härnösand.

– Men nu kan han kasta den där lappen, ler Stefan och drar på sig tröja nummer 5 för gängse fotografering.

Nordén kommer in ett läge där Haik gått som tåget i inledningen av Division 1 Norra. Laget är obesegrat efter fyra spelade matcher.

– Det är klart vi har diskuterat för- och nackdelar med att ta in en ny spelare i det här läget. Vi ville även få klartecken av spelarrådet innan vi gick vidare med det här - och det fick vi, berättar tränare Ulf Petersson.

Nordén kommer dock att inleda på bänken.

– Det vore fel mot de killar som tränat så hårt under försäsongen och spelat så bra i höst att ställa dem åt sidan, men med Stefan på bänken får vi ett spännande offensivt alternativ att ta till, medger Petersson.

Och för Stefan Nordén är därmed cirkeln sluten.

Mer läsning

Annons