Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslagsåkare på startlinjen i Sollefteå

/

Landslagsåkarna Jenny Jonsson och Magnus Jonsson är de stora dragplåstren och tillhör favoriterna i seniorklasserna när Sverigecupen avgörs i Sollefteå.

Annons

Tävlingarna pågår över två dagar med start fredag och startfältet med drygt 165 deltagare imponerar onekligen.

– En jättebra siffra med tanke på att vi befinner oss mitt i jul och nyårsfirande, säger I 21 IF:s ordförande Hans Nauclér.

Jenny Jonsson gör i Sollefteå sin första riktiga test efter att hon fått diagnosen ansträngningsastma samtidigt som det konstaterades att hon haft en infektion i kroppen under världscuptävlingarna före jul.

Det viktiga för Jenny under de här tävlingarna är att kroppen svarar riktigt så att hon kan fortsätta träna med sikte på att vara med i världscuplaget igen i Ruhpolding med början 8 januari.

Magnus Jonsson behöver också ett positivt kvitto på och särskilt från skjutvallen där det klickade en hel del i världscupen före jul. Två bra tävlingar i Sollefteå skulle säkert vara en bra injektion inför det som väntar i världscupen efter årsskiftet.

Våra två klubbar i distriktet, I 21 IF och Anundsjö SKF, har ett koppel av skyttar som kan blanda sig in i täten i ungdoms- och juniorklasserna.

Spännande blir det att följa tjejerna i D 19-klassen där Sverigecuptävlingarna i Sollefteå påverkar uttagningarna till JVM. Här gör Märta Jakobsson från I 21 IF en intressant start efter att hon varit borta från hetluften i ett år på grund av skada.

Klubbkamraten Sara Hägesten och Anundsjös Frida Hagström har vi också förhoppningar om att få se i den främre träffen.

De yngre förmågorna kör två sprint lopp medan klasserna 16–22 tävlar i sprint och masstart.

Mer läsning

Annons