Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Lägg ner planerna på ett hockeymuseum!"

/
  • Modo Hockeys förre ordförande Tore Erkén ger sin syn på Modo Hockeys planer på ett hockeymuseum.

Modo Hockeys förre ordförande Tore Erkén ger sin syn på Modos planer på att bygga ett hockeymuseum.

– Lägg ner de planerna och skicka tillbaka pengarna. Det behövs inget museum, säger Tore Erkén.

Annons

Modo Hockey har fått ett lån på 4 miljoner kronor för att bygga ett hockeymuseum, och har blivit lovade att låna ytterligare 3 miljoner kronor. Nu har debatten varit het och infekterad när det gäller lånet, samt att Modo meddelat att museet ska byggas någon gång nästa år, dock är inte något exakt startdatum fastställt.

– Jag har noterat att Modo Hockeys museiplaner diskuterats flitigt och bland annat på ÖA:s ledarplats. Som medlem blir jag väldigt förvånad över den här idén. Jag tycker att man ska slopa alla planer och den här idén bör omedelbart placeras längst ned i skrivbordslådan, säger Erkén.

Varför?

– Det är inte läge idag för Modo att spegla sig i det som varit. Det här sänder helt fel signaler till sponsorer och supportrar, säger Tore och fortsätter:

– Jag tror ärligt talat att Ö-viksborna inte skulle satsa en enda krona på att besöka ett hockeymuseum. De ser ju ändå de gamla hjältarna på stan då och då.

Tore återkommer ofta till nutid och han är väldigt tydlig med att Modo ska fokusera på framtiden, och det gör man genom att satsa på ett bra lag på isen.

– Under min tid som ordförande hade jag ett ordspråk som vi följde och det var "Modo Hockey har inte råd med några skandaler". Då hade vi Modokoncernen som huvudsponsor och då fick det inte ske något som skadade namnet.

– Det här med ett museum är en fel tanke och har man tagit fel beslut bör man rätta till det.

Men hur gör man med pengarna som man redan lånat av kommunen och som finns på ett konto?

– Man skickar tillbaka pengarna till kommunen eller säger helt ärligt att de behövs för att bedriva verksamheten.

– Jag tror mig veta att kommuner som Skellefteå och Luleå ger betydligt större bidrag till sina elitlag än vad Örnsköldsvik ger.

Så vad ska man göra?

– Det som är absolut viktgast är att Modo Hockey har ett bra lag på isen och det som är väldigt positivt är att man får fram egna juniorer igen. Har man ett bra lag med många egna produkter så kommer publiken och det borgar för en ljus framtid.

– Men jag, precis som många andra medlemmar jag pratat med, tycker att Modo tagit ett felbeslut och man kan inte bara rycka på axlarna. Det värsta som kan hända är att Modos namn dras i smutsen och nu vill jag se raka puckar, säger Tore Erkén.

Mer läsning

Annons