Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lag Öberg får omspel?

Örnsköldsvik. Det har bara hänt en gång i Sverige.
Men nu lutar det mesta åt att det åter blir omspel i en curlingmatch
– Vi har skickat in en protest mot domslutet till Svenska Curlingförbundet. Vi anser att vi har blivit bortdömda, säger Hans Öberg.

Annons

I tisdags skrev ÖA om den dramatiska upplösningen i division I. Sista sammandraget avgjordes i Sundsvall.
Lag Öberg från Ö-viks Curlingklubb spelade en särspelsmatch om en elitserieplats mot lag Erik Carlsén, Sundsvall. I tredje omgången blev Ö-vikslaget fråntaget sin poäng. Anledningen var att skippern Christer Ödling hade använt sig av felaktig sop vid sopningen på den sista stenen.
Det största felet som Carlsén gjorde var att de inte reagerade efter omgångens slut, utan tog kontakt med domaren efter tre stenar in på fjärde omgången. Har man påbörjat nästa omgång så har man godkänt resultatet, säger Kjell-Arne Olsson, vice skipper i Ö-vikslaget.
Blev inte tillfrågade
I stället för 1-1 blev ställningen 4-0 till Sundsvallslaget. Lag Öberg kastade in handduken. Det för att protestera mot det sätt som motståndarna uppträtt.
I regelboken står att felaktigt sopad sten kan tas bort inte ska. Det står dessutom: alla tvister som rör spelet avgörs i första hand av kaptenerna, men kan dessa ej enas, skall domare tillkallas för att avgöra frågan utan appell. Vi blev inte tillfrågade alls, säger Hans Öberg.
I curling-Sverige har det blivit omspel endast en gång tidigare. Det skedde vid en elitseriematch för några år sedan och anledningen var felmätning.
Jag tror att det blir omspel. Frågan är bara vilka som tar beslutet, säger Kjell-Arne Olsson och fortsätter:
Det troligaste är att Carlsén tar kontakt med oss för att få till en omspelsmatch. Det skulle se mer korrekt ut om de själv fattar det beslutet.

SÖREN HÄGGKVIST

Mer läsning

Annons