Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvalveteraner som varit med förr i Giffarna

Annons
Kvalveteraner som varit med förr i Giffarna

1995 kvalade Sollefteå GIF till division III i fotboll.

Med i den GIF-upplagan var bland annat Anders Qvist 33 år och Andreas Näsmark 27 år.

- Vi gick inte upp av egen kraft eftersom vi blev tvåa i gruppen. Men sedan fick vi en friplats i trean när Frånö drog sig ur, berättar herrar Qvist/Näsmark.

Nu ska Sollefteå kvalspela igen och Anders och Andreas är faktiskt de enda spelare som finns kvar i laget sedan kvalåret -95.

- Det är självklart ingen bra utveckling. Men däremot har vi fem-sex spelare kvar i laget som var med under dom två säsonger vi spelade i trean.

ï Men varför har så många försvunnit?

- En förklaring, som för övrigt inte bara gäller Sollefteå GIF utan även många andra lag, är att spelare slutar spela i tidig ålder. Men det absolut största bekymret är att många tvingas flytta från orten på grund av studier eller arbete och det är svårt för oss att påverka.

Tidningen bad Anders och Andreas göra en liten jämförelse mellan det GIF-lag som kvalade 1995 och det som gör entré i kvalspelet nu på söndag mot Stockvik på Nipvallen.

- Tror inte att det skiljer så mycket, men vi är i alla fall inte sämre idag jämfört med för sex år sedan. Utan vi har precis som då ett ganska ungt och jämnt lag.

Sollefteå får i kvalet möta Stockvik från division III, Alnö från division IV i Medelpad och Sörfors från division IV i Västerbotten. Sollefteå som säkrade ett kvalbiljett i ett tidigt skede har kunnat granska sina motståndare en hel del och säger sig ha förhållandevis bra kontroll över sina konkurrenter.

- Av de rapporter vi fått hittills ska vi inte behöva känna oss slagna på förhand mot något av de här lagen och lottningen kan vi absolut inte klaga på.

- Stockvik hemma i första omgången är alldeles perfekt. Det hade kanske varit för tufft för oss att börja mot dem på bortaplan, men på Nipvallen är vi starka.

- Den här säsongen har vi spela 11 hemmamatcher, vunnit 9 och spelade 2 oavgjorda. Och vi har för avsikt att utöka den fina sviten, säger Anders och Andreas med ett stort leende.

ï Vad talar för att Sollefteå klarar kvalet och går upp i trean?

- Stockvik är favoriter och därför går vi in i kvalet utan press på oss. När det gäller laget tycker vi att vi har en hög, högsta nivå, vi brukar vara riktigt bra mot bättre lag så att säga.

ï Och vad händer om ni inte klarar kvalet?

- Vi har inte tänkt längre än kvalspelet. Men spontant kan man ju tycka att det skulle vara oerhört tråkigt för hela kommunen som sådan genom att Västra/Laif åkte ur serien i år.

ï Till sist, hur ser det ut i laget inför matchen på söndag?

- Bara bra, det märks på killarna och på träningarna att det är någonting på gång. Vi kommer riktigt laddade, skriv upp det, avrundar "kvalveteranerna" Anders Qvist och Andreas Näsmark.

Jonny Dahlgren

070 - 566 74 53

Mer läsning

Annons