Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvalplatsen knappt inom räckhåll längre

/
  • Karl Forslund, 19, gjorde en bra insats som högerback bakom duktige högerhalven Daniel Embretsen, men Haik gick ändå förlorande ur striden mot Boltic/Göta från Karlstad. 3–5 slutade

Det var en "måste-match" för att den allsvenska drömmen gällande nästa säsong skulle leva vidare för Härnösands AIK.

– I dag är det synd om grabbarna. Vi spelade tillräckligt bra för att vinna, men satte inte chanserna, summerar Ulf Petersson efter tunga 3–5 hemma mot bottenkollegan Boltic/Göta.

Annons

Härnösands AIK hade goda förhoppningar om att utöka poängskörden i norra bandyallsvenskan när man tog emot bottenkollegan Boltic/Göta på lördagen.

– Vi började också rejält och bra. Visserligen hamnade vi återigen i snabbt underläge, men det var skönt att vi kunde få in 1–1 bara minutrarna efter, säger Haik-tränare Ulf Petersson angående Viktor Skyttners kvittering i spelminut tio.

Spelmässigt fick Haik bra med tid att bygga upp sina anfall.

– Ja, de klev inte alls på oss speciellt hårt. Det var skönt att vi fick möjlighet att spela vårt eget spel och det gjorde att vi fick mycket längre anfall i den här matchen än vad vi haft i de flesta matcherna, säger tränare Petersson som dock fick ta sig an paussnacket i målmässigt underläge, 2–3.

– Vi var ändå rätt nöjda så långt, men vi bestämde oss för att plocka bort deras spelfördelare Pål Hansen lite tydligare. Han fick flippa fram bollarna alldeles för ostört i första, berättar Petersson.

Efter paus hade Haik ett antal fina lägen att kvittera till 3–3, men...

– Tyvärr faller vi på vår ineffektivitet den här gången. Vi gjorde en väldigt bra match, men tre mål framåt var för få sett till det vi skapade, konstaterar Haik-tränaren.

I stället gjorde Boltic 2–4 och drygade även ut ledningen till två mål nästan omedelbart efter Jens Vikströms 3–4-reducering i 83:e minuten.

Haik hade ett antal hörnor i slutminutrarna, men Anders Wallman i Boltic-buren höll rent.

När samma Boltic under söndagen besegrade Selånger med 2–1 kan man nog redan nu slå fast att Härnösand AIK:s (och förmodligen även Selångers) besök i Allsvenskan bara blir ettårigt.

– I teorin finns alltid en chans, men visst... nu är det nio poäng och en massa mål vi måste ta ikapp under de sju återstående matcherna för att nå en kvalplats. Vi kommer dock att fortsätta fokusera på att bygga vidare på den klara förbättring vi haft – inte minst i dag.

De högsta betygen i hemmalaget delas ut till vikarierande högerhalven Daniel Embretsen, högerbacken Karl Forslund samt mittfältskämpen Alexander Heiner.

– Ingen föll ur i dag, men den trion bidrog lite extra, förklarar Ulf Petersson.

MATCHFAKTA

Härnösand–Boltic 3–5 (2–3)

H: Jens Wikström 2, Viktor Skyttner. B: Pål Hansen 2, Mikael Bood, Anton Helgman, Sondre Kristoffersen.

Hörnor: 10-7

Publik: 52

Mer läsning

Annons