Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krönika: Transparens blir en nyckel i uppdraget

/

Charlotte Gustavsson, 34 år, blir ny vd för Modo Hockey och det är klubbens fjärde vd sedan våren 2009 då Jerry Häggström fick lämna.

Annons

Därefter har Thomas Björk överlappat, Anders Trollsås suttit i knappt fyra år och Börje Lindholm vikarerat under ett drygt halvår i väntan på den nya rekryteringen.

Valet föll alltså på Charlotte Gustavsson som hämtats från Viasat och enligt Modoordföranden Tomas Byberg är hon "en ekonom med djupa kunskaper från underhållningsbranschen, precis den profil vi letat efter och det Modo Hockey behöver i detta läge".

Att sedan Charlotte Gustavsson är ung, kvinna och den enda kvinnan på en topposition i en SHL-klubb, är långt i från det väsentliga i den här rekryteringen. Det viktiga är kompetensen och jag tror att Modo inte har fuskat när de gått igenom urvalet.

Anders Trollsås försökte under sina fyra år stoppa blödningen men lyckades inte, mest på grund av att driften av arenan kostar för mycket, och Trollsås fick i juni lämna sedan Modo gjort ett minus på nästan 6 miljoner kronor.

Därefter har stormarna, inte bara Ivar och Sven, härjat runt Fjällräven Center och parentesen Börje Lindholm har fått jobba med svarta rubriker om hockeymuseum, en blödande förening, vikande publiksiffror, ett kontroversiellt SHL-förslag samt jobba ihop en deal med kommunen som innebär ett stöd på 90 miljoner kronor över de närmaste nio åren. För övrigt Elvy Söderströms sista (?) stora avtryck i den lokala kommunpolitiken.

Men en turbulent höst är nu över och avtalet med kommunen var nödvändigt och viktigt för Modo Hockeys överlevnad (och där har verkligen Lindholm spelat en roll i Modohistorien), men framför allt innebär det att Charlotte Gustavsson får en nystart med inte allt för många surdegar och hon kommer in på en position där hon inte behöver fundera över ett konkurshot det första hon gör.

Men ett tufft uppdrag är det och för att resan ska bli lite enklare så får du, Charlotte, några små tips på vägen.

Lyssna på sponsorer och fans, håll alltid din dörr öppen för dem. De är dina viktigaste medarbetare.

Städa av museifrågan direkt. Blir det ett bygge? I så fall när, hur och varför?

Se till att bli bättre att marknadsföra Modo Hockey. Ni sitter på en guldgruva och skulle kunna göra massor av tv, textintervjuer och events men det har hänt alldeles för lite under hösten. Fansen törstar efter nyheter, men får bara torftig information inför matcherna och det hjälper inte biljettförsäljningen. Det är ert uppdrag att sälja eventet, biljetterna, inte medias. Se till att Modo Hockey blir mer transparent.

Ge din syn på "nya SHL", hur vill du att ligan ska se ut? Eller ännu bättre, bjud in fansen till en öppen diskussion/frågestund.

Knyt upp Markus Näslund och Peter Forsberg i GM-rollerna för ytterligare en treårsperiod. Minst.

Så, några små punkter att beta av när du börjar Örnsköldsviks näst tuffaste jobb när du börjar ditt uppdrag i samma veva som när Elvy Söderström, hon som har det allra tuffaste jobbet, meddelar sin avgång.

Mer läsning

Annons